Na dobrodelnem kulturnem večeru zbrali denar za družine v stiski

Na prireditvi je bilo zbranih preko 2.600 evrov, ki bodo namenjeni za lajšanje stisk družin iz Ljutomera in okolice

Nuša Novak, torek, 26. marec 2013 ob 08:58
Karitasova dobrodelna prireditev

Karitasova dobrodelna prireditev

Karitas župnije Ljutomer je v petek, 22. marca, pripravil v Domu kulture Ljutomer, že 24. dobrodelni kulturni večer ob Materinskem dnevu. Večer so obogatili recitatorji: Jan, Rosa, Cirila, Damaris, Milena in Marko, Prifarski muzikanti in folklorna skupina Leščeček iz Veržeja.

Kot gostja prireditve je bila dr. Rosvita Pesek, ki je v zanimivem intervjuju spregovorila o svojem poslanstvu ženske, matere, televizijske voditeljice, pisateljice, ...

Zanimiva je bila scena prireditve in sicer so oder krasila različna vrata. Vrata so simbol odprtosti, skozi vrata vstopamo k nekomu, stopamo v življenje, vstopamo novim izzivom naproti.

Prostovoljke ljutomerskega Karitasa so poskrbele za drobna darilca za vse obiskovalke in za druženje ob pecivu in napitku.

Denar, ki so ga zbrali na dobrodelnem kulturnem večeru, bo namenjen za lajšanje stisk družin iz Ljutomera in okolice. Treba je omeniti, da smo ga zbrali zelo veliko, nekje čez 2.600 evrov, saj se je prireditve udeležilo zelo veliko obiskovalcev.

Večer je imel pomembno sporočilo o vrednoti materinstva, o pomembnem poslanstvu mater, žena in žensk.
Marsikdo je na prireditev prišel morda že zelo utrujen od napornega dne, vendar se je vsakdo, ki se je udeležil tega kulturnega večera, vrnil domov poln upanja, topline v srcu in iskrice v očeh. Kajti naša največja vrednota je, kadar lahko nekomu v stiski in težavah, brezpogojno pomagamo.

Del prireditve si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.



Več v Kultura in izobraževanje