Komedija Svet se vrti, če si, al' če te ni pri Svetem Tomažu

Dramska sekcija je obljubljala kvalitetno preživet nedeljski večer in obljubo tudi izpolnila, saj so res ogreli dušo in srce gledalcev, ki so napolnili dvorano

Sara Munda, torek, 26. marec 2013 ob 09:271
Svet se vrti, če si, al' če te ni

Svet se vrti, če si, al' če te ni

Dramska skupina Smeh ni greh iz KD Orlica Pišece je v sodelovanju s KD Fran Ksaver Meško uprizorila veseloigro Ivane Zupančič. Zaradi prezasedenosti ormoškega kulturnega doma je 13 članska igralska zasedba komedijo uprizorila v Kulturni dvorani pri Svetem Tomažu, dne 24. marca.

Zgodba govori o sinu, ki je k svojim staršem pripeljal družino iz Ljubljane. Na začetku snaho pesti problem spremembe življenjskega okolja in navajanja na kmečko življenje, a se je hitro polasti ideja. Od moža zahteva, da njegova starša na mlade prepišeta svojo kmetijo. Tašča svojo nestrinjanje izrazi na svoj način, saj je celo življenje za kmetijo trdo garala in je noče kar tako oddati, saj se boji za svoje bivališče. Znajde se po svoje in zaigra srčno kap. Zgodba vzeta iz vsakdanjega življenja se srečno razplete s praznovanjem petdesetletnice poroke starih staršev, v slavje je vključeno tudi občinstvo.

Dramska sekcija je obljubljala kvalitetno preživet nedeljski večer in obljubo tudi izpolnila, saj so res ogreli dušo in srce gledalcev, ki so napolnili dvorano.

Avtorici Ivani Zupančič in ostali dramski ekipi se je najprej zahvalil župan občine Sveti Tomaž, Mirko Cvetko. Čestitkam sta se pridružila tudi Jožica Rajh in Peter Kirič, kateremu pripada tudi zasluga, da je odlično igralsko zasedbo iz Brežic pripeljal v naše kraje.


Več v Kultura in izobraževanje