Otroci zapeli in zaigrali ob materinskem dnevu

Na prireditvi so se predstavili domači otroci, ki vejo kaj zaigrati, zapeti in igrati, vsako obiskovalko pa je čakalo presenečenje

Blažka Slavič, četrtek, 28. marec 2013 ob 15:55
Materinski dan v Stari Novi vasi

Materinski dan v Stari Novi vasi

Gasilsko društvo Stara Nova vas-Dobrava je pripravilo prireditev ob materinskem dnevu. Prireditev je potekala v nedeljo 24. marca, v Gasilskem domu Stara Nova vas-Dobrava. Na njej so se predstavili domači otroci, ki vejo kaj zaigrati, zapeti in igrati, vsako obiskovalko pa je čakalo presenečenje-rožica iz papirja, ki jih je naredila Zdenka Veršič iz Ljutomera.

Najprej so zaplesali folkloristi iz Kulturnega društva Križevci. Nato je Saška Zamuda zapela pesem Nek živi ljubav od skupine Srebrna Krila. Naslednja se je predstavila Sara Zamuda s pesmijo Fantje iz pod Triglava od pevke Rebeke Dremelj. Zraven nje so zaplesale Robertina Djačkaj, Veronika Djačkaj, Petra Rajh, Katja Rajh, Eva Berke, Ana Marija Divjak ter Saška Zamuda.

Nato je sledila prva recitacija pesmi z naslovom Svinska Pesen, ki jo je napisal Marko Kočar. Recitirali sta jo Sara Zamuda in Veronika Djačkaj. Kot naslednja je Eva Berke zapela pesem Daj mi poljub, ki jo pojeta skupini Čuki in Modrijani. Sledila je recitacija pesmi naslovom Mloda küra, ki jo je prav tako napisal Marko Kočar. Recitirali sta jo Robertina Djačkaj in Katja Rajh, vlogo küre pa je odigrala Petra Rajh.

Kot naslednji je bil Tilen Marinič, ki je na harmoniki zaigral pesem Na trgatvi. Na oder je zopet prišla Sara Zamuda, ki je zapela pesem Naša babica je zobe izgubila od skupine Klapovuhi. Na harmoniki je zraven zaigral Tilen Marinič. V vlogi babice je bila Petra Rajh, v vlogi očeta pa Robertina Djačkaj - zraven pa je sodelovala tudi Katja Rajh.

Sledila je recitacija tretje pesmi Niks fršten od Marka Kočarja. Recitirali sta jo sestri Veronika in Robertina Djačkaj. Nato je sledila kratka igra z naslovom Staršenska familija, ki jo je napisala in režirala domačinka Janja Zamuda. Odigrale so jo Sara Zamuda, Petra in Katja Rajh, Saška Zamuda, Veronika Djačkaj in Eva Berke.

Kot naslednja je na flavti zaigrala Ana Marija Divjak. Zaigrala je skladbo Preludi. Sledila je recitacija pesmi Franček in Micka, ki jo je prav tako napisal Marko Kočar. Recitirali sta jo Katja Rajh in Veronika Djačkaj. V vlogi Frančeka je bila Sara Zamuda, vlogo Micke pa je zaigrala Petra Rajh. Nato je ponovno zapela Sara Zamuda pesem z naslovom Belo obleko sem že nosila, ki jo poje Mama Manka. Ob njej pa sta zaplesali Petra Rajh in Robertina Djačkaj. Za njo je Eva Berke zapela pesem Kako raste mama, ki jo poje Helena Blagne. Nato so Sara Zamuda, Ana Marija Divjak in Eva Berke zapele pesem Gasilec od Navihank. V vlogi gasilca je bil Leon Lesničar.

Na koncu pa so vsi otroci prišli na oder in zapeli pesem Mi se mamo radi. Za sühe gute so poskrbeli domači gasilci, za prozne želodce pa staršenski gospodinji Mira in Micka. Program je vodila Veronika Djačkaj.

Po končanem programu pa se je predsednik Pgd Stara Nova vas-Dobrava Danijel Lesničar zahvalil Janji Zamuda za ves trud in prosti čas, ki ga je vložila v to prireditev in dal skromno darilo.


Več v Kultura in izobraževanje