Skupina za samopomoč Zarja

V radenskem DOSOR-ju kar štiri skupine za samopomoč

Filip Matko, petek, 29. marec 2013 ob 08:05
Praznik tudi za voditeljico Andrejo Klemenčič

Praznik tudi za voditeljico Andrejo Klemenčič

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, delujejo štiri skupine za samopomoč. Vključujejo se v gornjeradgonsko tovrstno društvo Jutro, ki deluje v okviru Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije, PE Maribor.

Že četrto leto je aktivna skupina za samopomoč Zarja, ki jo vodita Andreja Klemenčič in Klaudija Zemljič. Ker se od časa do časa kdo od članic oziroma članov skupine za vedno poslovi, razmišljajo tudi o pomladitvi skupine. Članice in člani skupine se srečujejo ob torkih popoldne, zato so dan po letošnjem materinskem dnevu (26. marca) pripravili prav poseben sprejem – sprejem s krstom ! – za novega člana Pavleta Zvaro. Po dogovoru z mentorico in vodjo skupine Andrejo sta iz Društva upokojencev Radenci prišla prostovoljca, ki sta v vlogi »duhovnice« ter »škofa« opravila obred krsta. Ob tem je moral novi član odgovarjati na zastavljena vprašanja, za neodgovorjena pa je sledila kazen. Ker je Pavle že kar nekaj časa znan kot dober kuhar (v »Prepihu« smo že poročali o njegovem boršču in brodetu !), so mu v domski kuhinji pripravili degustacijsko ploščo različnih namazov, ki jih je z zaprtimi očmi in okusom na jeziku moral uganiti.

Članica skupine, Brigita Živec, je po tradiciji kot poetinja spesnila posebno pesem za Pavleta in jo prebrala. Med drugim je dejala:

»…V naši »Podalpski lepi« sred prleške ravni,
ob Mure desnem bregu, naš DOSOR v zrak štrli.

A pod njegovo streho je z nami tudi (Pavle) mož,
ki dnevno v vseh nadstropjih šofira »velik koš«,
tako si s svojim trudom zaslužil je prav to,
da danes pater Filip krstil ga je srčno !

Zdaj bodi srečen in vesel v objemu Zarje mlade
in glej, da drugam škilil ne boš, kot moške so navade …«

Vsi pa so ob tej priložnosti nazdravili tudi vodji skupine, Andreji Klemenčič, ki je praznovala istega dne rojstni dan. S torto so se spomnili še svoje pokojne sotovarišice iz iste skupine, Marije Menhart, ki je lani julija praznovala stoletnico.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje