»EKO ŠOLA…« ni samo geslo

V tem šolskem letu že preko 29 ton odpadnega papirja

Filip Matko, nedelja, 31. marec 2013 ob 14:39
Novi in novi zavitki

Novi in novi zavitki

»EKO ŠOLA kot način življenja« ni samo geslo na zastavi pred šolskim poslopjem Osnovne šole Radenci, kajti tako šolarji, njihovi starši, kot tudi zaposleni na šoli se trudijo, da se v okviru akcij zbiranja odpadnega papirja vsak kar najbolj izkaže.

Tako so v šolskem letu 2010 / 2011 s tremi odvozi odpadlega papirja (konec septembra, konec aprila in konec junija) zaslužili 1.883,00 evrov za skupno 26 ton in 128 kg odpadnega papirja. Dobljena finančna sredstva so uporabili za dodatne potrebe učencev (šola v naravi, učbeniki, dnevi posebnih dejavnosti), seveda pa tako, da med oddelki samimi na šoli poteka tudi tekmovanje. Več sredstev lahko koristi oddelek, ki je zbral več odpadnega papirja. Znesek iz leta 2011 je bil naslednje šolsko leto, 2011 / 2012, presežen, kajti za 33 ton in 771 kg odpadnega papirja so »zaslužili« 2.612, 00 evrov. Se pa jim nekaj podobnega obeta v tem šolskem letu, kajti doslej so z dvema odvozoma (29.243 kg odpadnega papirja) že prejeli 1.754,00 evrov, kar bo najbrž z junijskim odvozom »nadgrajeno« ter presežen tudi znesek iz preteklega šolskega leta.

Na priloženih posnetkih pa se lahko vidi jutranjo zagnanost ob oddaji odpadnega papirja pred samim začetkom pouka na Osnovni šoli Radenci, ko starši in stari starši pripeljejo odpadni papir na zbirališče. Tam ga skupina mentorjev pod vodstvom učiteljice Lidije Mohor stehta, učenci devetega razreda pa pomagajo pri naložitvi kontejnerja.


Več v Kultura in izobraževanje