Lions klubi Pomurja in trgovina Hofer obdarujejo

Lions klubi Pomurja so s pomočjo trgovin Hofer obdarovali družine, ki so potrebne pomoči

Breda Žunič, torek, 2. april 2013 ob 15:25
Lions klub Ljutomer

Lions klub Ljutomer

Lions klubi Pomurja so s pomočjo trgovin Hofer obdarovali družine z različnimi prehrambenimi izdelki, pralnimi praški in čistili. Obdarovane družine so bile presenečene in hvaležne.

Na ljutomerskem območju smo obdarili šest družin in jim tako vsaj malo polepšali praznike. Ni veliko, smo pa vsaj v te družine prinesli nekaj veselja, prazničnega optimizma in radosti. Obdarjene so bile:
  • Osemčlanska družina, ki ima tri srednješolske otroke, tri pa še v osnovni šoli. Ko smo jih poklicali, da bi jim podarili paket, so bili presenečeni in veseli. Nobeden od staršev ni v službi in navajeni so skromnosti.
  • Šestčlanska družina: dva srednješolca in dva v osnovni šoli. Stroške težko plačujejo sproti, trgovinski nakupi jim predstavljajo dodatno breme.
  • Vse druge obdarjene družine so štiričlanske, kjer starši niso v službi in nimajo veliko prihodkov, večina med njimi nima nobenih dohodkov in preživljajo se le s sezonskimi deli.
V pogovoru z njimi smo ugotovili, da se večina med njimi težko prebija iz meseca v mesec, da v prvi vrsti vedno  najprej poskrbijo za otroke, da so ustrezno oblečeni in obuti za šolo, da v trgovinah kupujejo le najnujnejše, oblačil in obutve zase skoraj ne kupujejo. Paketi Lions kluba in Hoferja jim bodo pomenili velik prihranek in razbremenitev družinskih stroškov.

Včasih je potrebno res malo, da nekoga razveseliš, da mu polepšaš dan ali razveseliš za praznike. Velikokrat se ne zavedamo, da tudi med nami, v naši soseščini živijo družine potrebne naše pomoči. Več nas bo, ki bomo pomagali, prej bomo rešili socialne stiske naših družin.


Več v Kultura in izobraževanje