Enajst računalniških zagnancev

Tečaj za začetnike v računalništvu v Gornji Radgoni

Filip Matko, četrtek, 4. april 2013 ob 21:34
Računalniška pismenost za odrasle

Računalniška pismenost za odrasle

Ob finančni pomoči Ministrstva RS za kulturo in šport ter Evropskega socialnega sklada je v prostorih Ljudske univerze v Gornji Radgoni potekal računalniški tečaj za začetnike, v dneh od 19. februarja do 4. aprila (enkrat tedensko ob torkih !). Obiskovala ga je skupina 13 članic in članov Društva upokojencev Radenci in je zanje tečaj bil brezplačen.

Za organizacijo računalniškega izobraževanja je poskrbela na Ljudski univerzi v Gornji Radgoni Darja Roškar, osnove računalništva pa je predaval Darko Rigler. Vsebina tokratnega izobraževanja je zajela osnove računalništva, oblikovanje dokumentov (Word in tipkovnica) ter internet (iskanje, pošta). Zadnji dan, ki se ga je udeležilo enajst slušateljic in slušateljev, je potekalo preverjanje osvojenih znanj in vseh enajst udeleženih bo po pošti prejelo potrdilo o opravljenem tečaju.

Zadovoljstvo z organizacijo tokratnega tečaja je bilo obojestransko: Darja Roškar in Darko Rigler sta menila, da so bili slušatelji dobra in prijetna skupina; slušateljice in slušatelji pa so bili zadovoljni, da so osvojili osnove računalniške pismenosti ter prejeli brošuro »Spoznajmo Word 2010«. Zatorej je Marija Erveš v imenu skupine izročila društveno darilce (vezeni prtiček), ki so ga izdelale članice Medgeneracijske skupine Sonček, s posebno pesmico »Naš računalniški tečaj« pa se je zahvalila še najstarejša obiskovalka tečaja, poetinja Brigita Živec iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.


Več v Kultura in izobraževanje