Učenci OŠ Cezanjevci razveselili oskrbovance BE Doma Lukavci

Sodelovanje OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in BE Doma Lukavci

Manja Gospodarič, četrtek, 11. april 2013 ob 15:15
Kulturni program v BE Doma Lukavci

Kulturni program v BE Doma Lukavci

OŠ Janka Ribiča Cezanjevci že nekaj let veselo sodeluje z BE Doma Lukavci. Pobudo za sodelovanje je pred nekaj leti dala gospa Anita Rojko. Zavestno smo se vključili v projekt sodelovanja z njimi. Koordinatorice sodelovanja na naši šoli smo učiteljice 1. triletja Klavdija Sever, Milena Novak in Manja Gospodarič, zato v programu sodelujejo predvsem učenci prvega, drugega in tretjega razreda.

Oddelek na začetku vasi Lukavci je nov, lep, zanimiv in prijeten na pogled. Toplino, ki jo oddaja, začutimo že ob samem prihodu. Čudovito in prijazno osebje doma vedno poskrbi prav za vse, kar potrebujemo. Organizirajo prevoz in priskrbijo prijeten prostor za pripravo na nastop, katerega se učenci zelo veselijo.

Vsako leto meseca marca ob materinskem dnevu in meseca decembra pred božično novoletnimi prazniki pripravimo bogat kulturni program, s katerim razveselimo oskrbovance tega oddelka. Program naj bi bil čim živahnejši, zato je vanj vključenih veliko pevskih in plesnih točk, dramatizacije, folklora, pa tudi ljudski instrument harmonika je nepogrešljiv. Vsakokrat izberemo in podarimo tudi nekaj izvirnih izdelkov, ki jih izdelajo spretne roke naših učencev, kateri so polni energije in likovne domišljije.

Čudovito je doživeti trenutke, ko si mladost in starost podajata roke. Pretresljivi so občutki, ko občutiš srečo nekaterih starejših oseb, ki se spomnijo drobcev svoje preteklosti. Morda pesmi, ki so jih peli, ponovno spontano zaplešejo ob zvokih harmonike ali pa jim preprosto ob pogledu na otroke spolzi po licu drobna solza, ali pa se jim iz grla iztrga: »Deca! Deca! Deca!« Spet drugi nemo strmijo predse in preprosto počivajo v svojem svetu. Hkrati pa je občutek osrečujoč, saj vemo, da smo v njihovo življenje prinesli kanček vedrine, sreče in občutek sprejetosti.

Ob takih srečanjih se krepi tudi strpnost naših otrok do starejših, bolnih, drugačnih. To tudi vedno izkažejo, saj se po potrebi z varovanci tudi pogovarjajo in jih poslušajo.

Osebju doma smo hvaležni za povabilo k sodelovanju, saj smo ob tem tudi me pridobile veliko novih izkušenj. V njihovi družbi se vedno počutimo prijetno in sprejeto, predvsem pa smo jim hvaležne za prijetno druženje po nastopih, saj vsakokrat velikodušno pogostijo naše nastopajoče učence z različnimi dobrotami.

Mentorice menimo, da je medsebojno sodelovanje zelo dobro zaživelo in upamo, da se bo v naslednjih letih samo še krepilo in nadaljevalo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje