Radenci: [psi] je sedma knjiga Življenja

Nekega dne bo človeštvu vrnila pravo ljubezen

Filip Matko, petek, 12. april 2013 ob 23:56
Predstavitev knjige [psi] v Radencih

Predstavitev knjige [psi] v Radencih

V Pub kavarni Weekend v Radencih je bila v petek, 12. aprila, s pričetkom ob 18. uri, predstavitev knjige [psi], ki je sedma knjiga Življenja. Tako ali drugače se znajde v rokah tistega, ki mu je namenjena. Nekega dne bo človeštvu vrnila pravo ljubezen.

Knjigo nerazkritega zapisovalca, ki se v zapisanih dvanajstih zgodbah predstavlja kot Eros, sta predstavili Tina Petelin in Maša Blaznik. Slednja kot psihologinja, ki je podrobno predstavila pravzaprav rdečo nit knjige [psi] – novo teorijo psihologije REI (R-racio, E-emocio, I-instinkt). Piscu je namreč uspelo predstaviti prvo metodo za odpravo motnje branja (disleksije), pa tudi namigovanje na razkritje skrivnosti Passacaglije, mojstrovine velikega skladatelja J. S. Bacha, katere skrivno sporočilo so muzikologi neuspešno iskali skoraj 300 let.

Knjiga [psi] je v slovenskem knjižnem prostoru označena kot knjižni čudež, pa je navkljub svoji ceni (77,00 evrov, na predstavitvi je bila po 49,00 evrov) prodajna uspešnica. Mag. Alenka Vrhovnik Težak (prva predsednica uprave Petrola) je o knjigi izjavila: »Vznemirljivo Erosovo potovanje po miselnih svetovih odpira čisto nov pogled na dojemanje sebe in sveta, ki tako postane prijaznejši in barvitejši. Želela bi si, da jo preberejo tudi naši voditelji, saj smo vsi povezani.« Še bolj prepričljiv je bil dr. Erih Tetičković (zdravnik nevrolog): »Najverjetneje znova kakšna nova marketinška poteza – knjiga, polna simbolike, pomenljivih besed, knjiga, ki naj bi jo napisalo življenje, da bi svetu vrnila upanje v ljubezen – so bila moja prva razmišljanja, preden sem se lotil branja. Toda kakšna zmota ! To je knjiga, ki jo vsrkavaš vase, kot najdražje, najboljše zdravilo, kapljico za kapljico. Avtorju te mojstrovine velja moj globok poklon, četudi ne vem, kdo je. V življenju sem prebral že veliko knjig, ta pa dejansko kot luč razsvetljuje spoznanje o biti življenja. [psi] je zame resnično nekaj veličastnega

Knjigo [psi], ki razkriva vedenje o človeku in njegovem umu in skrivnost ljubezni, je na predstavitvi v Radencih kupilo kar nekaj obiskovalcev, a vemo, da je v knjižnicah že nekaj časa knjiga z najdaljšimi čakalnimi vrstami.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje