Dobrodelna prireditev za Šolski sklad

Zbrana sredstva bodo namenili za obleke šolske folklorne skupine

Branko Košti, sobota, 13. april 2013 ob 11:27
Zapojmo v pomlad

Zapojmo v pomlad

Šolski sklad OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, je v petek, 12. aprila v Kocbekovi dvorani pripravil medgeneracijsko druženje pevcev občine Sveti Jurij ob Ščavnici pod naslovom "Zapojmo v pomlad".

Nastopajoče in obiskovalce je uvodoma pozdravila predsednica upravnega odbora sklada Vera Mihalič in med drugim povedala: "Šolski sklad je bil ustanovljen z namenom zbiranja finančnih sredstev iz različnih virov. Del teh sredstev namenjamo za pomoč otrokom v stiski, za plačilo različnih dejavnosti, kot so zaključni izleti, različne ekskurzije, šole v naravi, del sredstev pa za dejavnosti, ki se ne financirajo iz javnih sredstev. Današnje srečanje smo pripravili z namenom zbiranja sredstev za obleke šolske folklore. Na vabilo smo zapisali: bogat ni tisti, kateri prejema, bogat je tisti, kateri daje. In to bogastvo sočutja nosimo v sebi. Iskreno se vam zahvaljujem, da ste danes napolnili dvorano, da ste odprli svoje dlani, svoje srce in darovali za obleke folklorne skupine. Prepričana sem, da vas bodo še v tem letu otroci folklorne skupine šole razveselili na kakšni prireditvi, kakor so vas danes z novimi oblekami že otroci iz vrtca".

Mali plesalci so res navdušili že ta večer, tisti iz vrtca v novih oblekah, skupini prvega in drugega ter tretjega in četrtega razreda še v starih, pa zato njihov ples ni bil nič manj radoživ in otroško razigran.

Poleg malih folklornikov so k čudovitemu večeru v Kocbekovi dvorani svoj delež prispevali še: otroški pevski zbor OŠ, otroško mladinski pevski zbor Plamen, otroški pevski zbor vrtca Sonček, mladinski zbor OŠ in band Jurjevški paglavci. Da pa je bilo srečanje res medgeneracijsko, so svoj delež prispevali še Kapelski fantje, MePZ Sveti Jurij, Jürjovške ljudske pevke in MePZ društva upokojencev Sv. Jurij.

Upravnemu odboru sklada se je za organizacijo prireditve in pomoč, katero s svojimi aktivnostmi nudijo šoli, zahvalil ravnatelj OŠ Sv. Jurij Marko Kraner, obiskovalcem pa je izrekel zahvalo za obisk in za darovane prispevke.


Več v Kultura in izobraževanje