V Ljutomeru zapeli pevski zbori

V Ljutomeru je potekalo Srečanje odraslih zborov, oktetov in malih pevskih skupin iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. april 2013 ob 13:38
Srečanje pevski zbori 2013

Srečanje pevski zbori 2013

V nedeljo, 21. aprila, je v Domu kulture v Ljutomeru, potekalo Srečanje odraslih zborov, oktetov in malih pevskih skupin iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje.

Vse zbrane je v uvodu nagovorila Cilka Jakelj, predsednica Sveta OI JSKD Ljutomer, program pa je povezovala vodja OI JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek.

Sodelovalo je 9 pevskih zasedb: Ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer, Ljutomerski oktet KD Ivan Kaučič Ljutomer, Moška vokalna skupina Pšenični klas TKD Babinci, Ženska vokalna skupina Illumina KD Orfej Ljutomer, Oktet Arion Društvo Arion Ljutomer, Cvenski Oktet Kulturno društvo Cven, Dekliški zbor Pole poje Društvo Polje Razkrižje, Mešani pevski zbor Kulturno društvo Cven in Komorni zbor Orfej KD Orfej Ljutomer.

Srečanja so se lahko udeležile odrasle vokalne skupine kulturnih, upokojenskih in ostalih društev s tremi pesmimi, ki so jih naštudirali v tej sezoni.

Revijo si je ogledala tudi strokovna spremljevalka Danica Pirečnik, ki je z vodji opravila tudi razgovor in jim svetovala za nadaljnje delo.


Več v Kultura in izobraževanje