Folklorniki od Male Nedelje se bodo predstavili v novih kostumih

Večer folklore in ljudskega petja pri Mali Nedelji

Branko Košti, četrtek, 25. april 2013 ob 13:11
Folklorniki od Male Nedelje

Folklorniki od Male Nedelje

Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja ter Osnovna šola in vrtec Mala Nedelja vabijo v soboto, 27. aprila ob 19. uri na "Večer folklore in ljudskega petja".

Na prireditvi, katera se bo odvijala v kulturnem domu, se bodo predstavili mali plesalci iz vrtca Mala Nedelja, folklorna skupina osnovne šole Mala Nedelja in odrasla FS KD Anton Krempl pa bodo predstavili tudi nove folklorne kostume. Gostje prireditve bodo plesalci FS KUD Razkrižje in Folklornega društva Sveti Jurij ob Ščavnici, zapeli pa bodo še domači pevci in pevke ljudskih pesmi "Fantje od Male Nedelje" in "Sosede". O folklori bosta seveda svoje povedala tudi nepogrešljiva Franček in Micika.

Folklorno dejavnost pri Mali Nedelji smo z ustanovitvijo odrasle skupine obudili v KD Anton Krempl pred štirimi leti. Prizadevna učiteljica Mihaela Lipovec je za foklorni ples navdušila tudi učence nižjih razredov osnovne šole, ki redno vadijo in nastopajo, prav letos pa so dosegli prvi velik uspeh z uvrstitvijo na regijsko srečanje otroških folklornih skupin, ki bo prihodnji mesec v Mariboru. Na sobotni prireditvi pa se bodo širši javnosti prvič predstavili še mali folklorni plesalci iz vrtca, katere vodi Silvija Filipič. Tako se bodo na odru predstavile kar tri generacije domačih plesalcev, na kar smo pri Mali Nedelji zelo ponosni.

Na ogled bo tudi razstava "Od raziskave do kostuma", katero je pripravila dr. Marija Makarovič.

Vabimo vas, da skupaj z nami in našimi gosti preživite prijeten sobotni večer pri Mali Nedelji.


Več v Kultura in izobraževanje