O uporu, 1. maju, glasba, pesmi in razstava

Prireditev v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni

Filip Matko, sobota, 27. april 2013 ob 13:25
Vokalna skupina Violinke

Vokalna skupina Violinke

V čast Dnevu upora proti okupatorju ter 1. maju – Mednarodnemu prazniku dela so v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni pripravili kulturno prireditev v četrtek, 25. aprila. Tako je o pomenu 27. aprila ter 1. maja za današnji čas v uvodu prireditve opomnil z nagovorom direktor tega doma, mag. Marjan Žula, sledil pa je kulturni program.

Iz sosednje avstrijske Radgone (Bad Radkersburg) sta nastopila zakonski par Fuhs. Žena Renate je solistka na harfi, a mož Werner solist z violino. Občasno pa zaigrata tudi v duetu. Drugi del kulturnega programa pa so s pesmijo zapolnile članice vokalne skupine Violinke, vzgojiteljice vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone, ki imajo spremljavo s klaviaturistko in kitaristom.

Direktor Žula se je ob tej priložnosti s šopkom zahvalil Pavli Krajnc (članica likovne sekcije pri Društvu upokojencev Gornja Radgona ter članica Likovnega društva Gornja Radgona) za priložnostno razstavo v prostorih doma ter predsednici Likovnega društva Gornja Radgona, Tatjani Mijatović, ki je s svojimi članicami in člani 22. marca letos pomagala pri organizaciji velikonočne kolonije v tem domu. Ob tokratnem dogodku je bila tudi na ogled razstava likovnih del s te kolonije, kjer so ustvarjali Cecilija Belčič in Slavko Požar kot stanovalca doma ter članice in člani Likovnega društva Gornja Radgona: Saša Bezjak, Branko Borko, Vidka Borko, Jasna Brunskole, Simona Grosman, Pavla Krajnc, Danila Krpič, Tatjana Mijatović, Filip Matko Ficko, Marko Matko Ficko, Cvetka Pišek, Milena Marija Reščič, Terezija Šegula, Marina Vuk in Ivica Vukan.


Več v Kultura in izobraževanje