»Jas mam pa novi gvant«

Folkloristi in pevci napolnili dvorano kulturnega doma pri Mali Nedelji

Branko Košti, torek, 30. april 2013 ob 13:17
Večer folklore in ljudskega petja

Večer folklore in ljudskega petja

Pred polno dvorano gledalcev v kulturnem domu pri Mali Nedelji, se je na praznično soboto, 27. aprila, odvila folklorna in pevska prireditev, na kateri so se predstavile tri generacije folklornih plesalcev od Male Nedelje: folklorna skupina Vrtca Mala Nedelja, osnovne šole Mala Nedelja in KD Anton Krempl Mala Nedelja, kot gostje pa so zaplesali folklorniki iz Svetega Jurija ob Ščavnici in Razkrižja. Svoj prispevek k bogatemu programu so dodale še domače pevke ljudskih pesmi "Sosede" ter nepogrešljiva Franček in Micika.

Moto prireditve je bil "Jas mam pa novi gvant", saj sta na domačem odru nove kostume predstavili kar dve folklorni skupini: skupina osnovne šole in kulturnega društva Anton Krempl.

Kostume, v katerih so prvič zaplesali člani FS KD Anton Krempl, je na podlagi strokovne raziskave dr. Marije Makarovič, izdelala Terezija Lisec iz Murske Sobote, folklorni čevlji pa so izdelki čevljarja Franca Gradišnika iz Lenarta. Iz gradiva, pridobljenega v raziskavi, je dr. Makarovičeva ob izdatni pomoči vodje domače FS Marte Zmazek, pripravila tudi razstavo "Od raziskave do kostuma", katera je bila na ogled obiskovalcem v avli kulturnega doma.


Več v Kultura in izobraževanje