Mladi prleški folklorniki plesali na odru unionske dvorane v Mariboru

Regijsko srečanje otroških folklornih skupin Pomurja in Podravja

Branko Košti, četrtek, 9. maj 2013 ob 22:02
Plesalci otroške FS OŠ Mala Nedelja

Plesalci otroške FS OŠ Mala Nedelja

V četrtek, 9. maja, se je na odru unionske dvorane v Mariboru odvilo regijsko srečanje otroških folklornih skupin Pomurja in Podravja.

Prlekijo so na srečanju predstavljali plesalci otroške FS OŠ Mala Nedelja, ki jo že tretje leto zelo uspešno vodi učiteljica Mihaela Lipovec, in učenci OŠ Radenci, kjer skupino vodi Nataša Ros. Na regijsko srečanje se je  uvrstila še ena prleška skupina in sicer iz OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, vendar so se morali nastopu zaradi pokrivanja termina s šolo v naravi, odpovedati.

Malonedeljski učenci so na, za njih ogromnem odru, suvereno odigrali in odplesali odrsko postavitev "Ali je kaj trden most", svoje voditeljice Mihaele Lipovec, za učence radenske šole pa je postavitev prav tako pripravila njihova voditeljica Nataša Ros in jo poimenovala "Jaz znam igrati".

Na reviji so sodelovali še: FS OŠ Turnišče, OFS Pikapolonice OŠ Pesnica, OFS Prežihovci OŠ Prežihovega Voranca  Maribor, OFS OŠ Janka Glazerja in Vrtca Ruše, OFS KUD Študent Maribor, OFS OŠ Sladki vrh, Podružnica Velka, OFS KTD Moščanci in starejša OFS Rožmarin iz Dolene.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje