Dan gibanja in druženja vseh generacij in Dan aktivne mobilnosti v Ljutomeru

V soboto bo v Ljutomeru potekal 6. Dan gibanja in druženja vseh generacij in 2. Dan aktivne mobilnosti občine Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 10. maj 2013 ob 07:48
Novinarska konferenca

Novinarska konferenca

V četrtek, 9. maja, so v Ljutomeru predstavili potek Prometne strategije občine Ljutomer, aktivnosti na področju trajnostne mobilnosti in uresničevanja zastavljenih ciljev v sami strategiji.

Občina Ljutomer je v letu 2012 aktivno pristopila k izdelavi prometne strategije, Ljutomer pa je med 29. mesti iz evropskih držav pristal med prvimi tremi s francoskim Toulousem in škotskim Aberdeenom, ki je prejel nagrado za najboljši načrt trajnostne mobilnosti.

6. Dan gibanja in druženja vseh generacij ter 2. Dan aktivne mobilnosti Občine Ljutomer
6. Dan gibanja in druženja vseh generacij ter 2. Dan aktivne mobilnosti Občine Ljutomer

V soboto, 11. maja, bo v Ljutomeru potekal 6. Dan gibanja in druženja vseh generacij in 2. Dan aktivne mobilnosti občine Ljutomer. Gre za aktivnosti, ki jih občina izvaja v okviru trajnostnega prometnega načrta, program pa si lahko ogledate tukaj. V soboto bo med 8. in 12. uro na Glavnem trgu potekal tudi sejem Cvet in med.

O aktivnostih so na konferenci spregovorili županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, Mitja Kolbl, vodja projekta Active Travel Network, Marija Pušenjak, ravnateljica Vrtca Ljutomer, Darja Kosič Auer, ravnateljica OŠ Ivan Cankar Ljutomer in Marjeta Kuhar, strokovna delavka na OŠ Ivan Cankar Ljutomer.

Kaj so ob tem povedali, si lahko ogledate v spodnjem videu.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje