Kapela: Traminčkom dodali še Traminec

Ob vinski kraljici izbrali vino 5. mednarodne likovne kolonije

Filip Matko, petek, 10. maj 2013 ob 09:17
Traminčkom dodali še Traminec

Traminčkom dodali še Traminec

Udeleženci 5. mednarodne likovne kolonije v radenskem DOSOR-ju so se pozno popoldne prvega dne, skupaj z organizatorji, podali do Vinogradništva in vinarstva Kapela na Kapeli. Tam so si v spremstvu in razlagi Irene Šteiner ogledali prvo okroglo vinsko klet, ki je bila zgrajena v Sloveniji, pozneje pa se lotili še poizkušanja ter izbora vina letošnje likovne kolonije.

5. mednarodna likovna kolonija v Radencih
5. mednarodna likovna kolonija v Radencih

Pet vzorcev vin je podrobno predstavila enologinja Barbika Žunič, a ves čas je bila prisotna tudi vinska kraljica Radgonsko – kapelskih goric, Jerneja Jančar. Največ oziroma najvišje ocene so likovnice in likovniki ter kiparji oddali za vino Traminec, za njim pa so se razvrstili še: Rizvanec, Modri pinot (Rose), Kapelčan in Beli pinot. Tako je sedaj k Traminčkom (prvovrstni in nenavadni piškoti iz tradicionalnih lokalnih surovin) dodan še Traminec, kot najboljša pijača likovnim ustvarjalcem.

Po obisku vinske kleti in izboru vina na Kapeli pa so se udeleženci letošnje 5. mednarodne likovne kolonije v DOSOR-ju podali še na Radenski vrh, kjer so z večerjo in prijateljskim druženjem nadaljevali v tamkajšnjem vinotoču Belak.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno