Policija bo vse morebitne policijske postopke in javno zbiranje, video snemala

Obvestilo gledalcem nogometne tekme Maribor - Olimpija

Prlekija-on.net, petek, 10. maj 2013 ob 12:18
V Ljudskem vrtu bo v soboto spet vroče, tako na zelenici kot na tribunah

V Ljudskem vrtu bo v soboto spet vroče, tako na zelenici kot na tribunah

V soboto, 11. maja, ob 20. uri bo v Ljudskem vrtu odigrana prvenstvena nogometna tekma med Mariborom in Olimpijo. Policija bo kot vedno doslej, poskrbela za varnost vseh udeležencev tega športnega dogodka in tudi za premoženje.

"V skladu s 3. odstavkom 114. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije, obveščamo vse, ki bodo navzoči na tej prireditvi, da bo Policija, zaradi spremljanja zakonitosti izvajanja policijskih pooblastil, vse morebitne policijske postopke in javno zbiranje, video snemala. 

V zadnjih letih se v Sloveniji pogosteje srečujemo s problematiko nasilja na različnih športnih prireditvah. Gre za verbalno in fizično nasilje, ki je prisotno predvsem na nogometnih, rokometnih in košarkarskih tekmah, žal tudi že na tekmah mladih. Zaradi tega je Policija na podlagi svojih izkušenj, pripravila preventivni projekt Žoga je za igro, ki je namenjen zmanjšanju nasilja na športnih prireditvah. S projektom želimo vzpodbuditi druge subjekte v državi, naj se začnejo (nekoliko več) ukvarjati s problematiko nasilja in nestrpnosti ob športnih prireditvah, na poti nanje in vračanja z njih. Nujno je, da vsi subjekti, ki lahko kar koli naredijo, prispevajo k zagotavljanju večje stopnje varnosti in zmanjševanju nasilja in huliganstva, ki je povezano s športnimi prireditvami in da do vsakršnega nasilja in izražanja nestrpnosti velja t. i. ničelna toleranca!

Nova policijska zakonodaja uvaja dve pooblastili, s katerima bodo policisti zagotovili varnost in red ter preprečili nasilje na športnih prireditvah. Gre za možnost  prepovedi udeležbe na športnih prireditvah (62. člen) in prekinitev potovanja na športno prireditev (63. člen) Zakona o nalogah in pooblastilih policije. Tako bodo lahko policisti nasilnim skupinam preprečili dostop do športne prireditve, tistim navijačem, ki so bili v preteklosti že kaznovani zaradi kršitev na tekmah, pa bodo lahko začasno (za eno leto) prepovedali ogled športne prireditve
," ob tem sporočajo iz Policije.

Še več o tem, lahko preberete na spletni strani policije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje