Športno popoldne s starši v vrtcu Stara Cesta

V vrtcu Stara Cesta so pripravili športne igre za otroke vrtca in njihove družine

Vrtec Stara Cesta, torek, 14. maj 2013 ob 22:49
Športno popoldne s starši

Športno popoldne s starši

V petek, 10.05.2013 smo v vrtcu Stara Cesta pripravili športne igre za otroke našega vrtca ter njihove družine. Zbrali smo se na igrišču pred vrtcem, kjer so že bili pripravljeni vsi športni rekviziti. Povabili smo tudi športnega pedagoga Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci Damjana Šumaka, ki nam je pomagal voditi in koordinirati naš športni popoldan.

Za ogrevanje smo pripravili igro Letalo, poplava, potres, ki smo jo malo priredili in popestrili, nato pa smo se razgibali od glave do nog. Družine so se razdelile v tri skupine, ki so se potem menjale po postajah. V prvi skupini smo se žogali s padalom, na katerem smo imeli majhne žogice, v drugi skupini smo bili ribiči in smo lovili ribe ter jih prenašali iz morja v ribnik, v tretji skupini pa smo pripravili poligon.

Na koncu smo se za umiritev igrali igro Glasbeni obroč. Ob pričetku glasbe smo se gibali kot »ptički, skakali kot zajci, bili okorni kot medvedi, ...«. Sprva je imela vsaka družina svoj obroč, ki smo jih potem skozi igro odstranjevali, na koncu je ostal en obroč okrog katerega smo se vsi zbrali, se objeli in zapeli pesem Mi se imamo radi.

Zbrali smo se v velikem številu, saj se je udeležila večina družin, starši pa so izrazili željo, da bi takšne športne urice pripravili še večkrat.


Več v Najmlajši