MePZ Cantate predal donacijo društvu Namesto pike vejica

Donacijo v višini 1.250 evrov so zbrali z dobrodelnim koncertom Košček ljubezni

Prlekija-on.net, torek, 14. maj 2013 ob 22:57
Mešani pevski zbor Cantate je 10. maja, predal društvu Namesto pike vejica, donacijo v višini 1.250 evrov, ki jih je zbral z dobrodelnim koncertom Košček ljubezni. Donacijo je prevzel g. Marjan Škalič, ustanovitelj in predsednik društva Namesto pike vejica, iz rok ge. Mateje Gibičar Aksoy, predsednice Kulturno umetniškega društva Cantate.

Gospod Škalič je članom zbora povedal, da bodo denar porabili za terapije otrok z motnjami v razvoju. "Z denarjem bomo skušali pokriti čim več stroškov terapij. Osnovna nevrofizioterapija stane 30 evrov, stroški prevoza in drugi stroški pa ceno povišajo na okrog 200 do 300 evrov. Zato bomo z vašim prispevkom pomagali predvsem socialno šibkejšim družinam našega društva, ki tovrstne terapije svojim otrokom sami ne zmorejo privoščiti," je še dodal g. Škalič.

Kljub temu, da je koncert že mimo, pa lahko še vedno prispevate donacije, tako da pošljete SMS s ključno besedo VEJICA na številko 1919 in prispevali boste 1 EUR za plačilo terapij in pripomočkov otrokom in mladostnikom z motnjami v razvoju društva Namesto pike vejica. Prispevate lahko uporabniki mobilnega omrežja Telekom Slovenije, Simobil in Tušmobil.


Več v Kultura in izobraževanje