V vrtcu Stročja vas so ob dnevu družine pripravili Igre brez meja

Na dvorišču vrtca Stročja vas je potekalo športno druženje otrok, staršev in vzgojiteljic, ob mednarodnem dnevu družine

Nuša Novak, petek, 17. maj 2013 ob 16:06
Igre brez meja

Igre brez meja

V sredo, 15. maja, je v popoldanskih pomladnih sončnih uricah, na dvorišču vrtca Stročja vas, potekalo športno druženje otrok, staršev in vzgojiteljic, ob mednarodnem dnevu družine.

»Zdrav duh v zdravem telesu«, je znan slovenski pregovor, ki nam lepo pravi, da brez športa in športnega duha, telo ne more dihati. V ta namen je vzgojni tim vrtca Stročja vas, pripravil Igre brez meja, ki so združevale zabavno s koristnim. Gibanje je namreč sestavni del našega življenja in zato je zelo pomembno, da ga vključujemo v vsakodnevne rutine. Ob tem so se vsi otroci vrtca zelo zabavali, pokazali svoje gibalne zmožnosti in preživeli prijetno popoldne v družbi svojih družin.

Vzgojiteljice so pripravile pet iger, kajti toliko je tudi skupin v vrtcu. Najprej so se vse skupine razporedile po posameznih postajah za določeno igro. Vsaka skupina je v posamezni igri sodelovala približno petnajst minut, oziroma do prekinitvenega piska. Nato so se skupine zamenjale in nadaljevale z igro v naslednji disciplini. Igre brez meja so trajale tako dolgo, dokler vse skupine niso sodelovale v vseh petih igrah. Vse igre so bile zelo zanimive in razvedrilne, zraven tega pa tudi poučne in družabne. Glavni namen tega športnega druženja je bilo predvsem povezovanje otrok in staršev, ki velikokrat ne najdejo skupnega časa za preživljanje prostih uric.

Prijetno športno druženje se je zaključilo z vlečenjem vrvi, pri čemer so se morali izkazati starši otrok. Vendar se je veselje kmalu končalo, saj je že prva skupina staršev, na žalost vlekla vrv tako močno, da se je pretrgala.

Po uspešno zaključenem druženju otrok, staršev in vzgojiteljic, so vsi skupaj še malce poklepetali, prigriznili kakšno dobroto iz šolske kuhinje ter se okrepčali s hladnimi napitki.

»Družina brez ljubezni je kot drevo brez korenin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši