»Food Revolution Day« za zdrav način prehranjevanja

S projektom bo društvo potovalo po slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih, družbeno-odgovornih podjetjih in trgih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. maj 2013 ob 12:02
Stojnica v Mariboru

Stojnica v Mariboru

S petkovim dogodkom Food Revolution Day, ki je potekal v okviru svetovnega dogajanja na 1.083 prizoriščih širom sveta, v Sloveniji pa v Mariboru, društvo Planet Zemlja napoveduje začetek karavane osveščanja o zdravem (ter obenem hitrem in še vedno finančno ugodnem) načinu prehranjevanja. S projektom bo društvo potovalo po slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih, družbeno-odgovornih podjetjih in trgih.

Na trgu Leona Štuklja v Mariboru se je ob v petek ob 12.00 začelo pestro dogajanje z glasbenimi gosti, še posebej pa je bilo veliko navdušenje nad stojnicami, ki so z degustacijami lokalnih in ekološko pridelanih dobrot ter predavanji in kuhanjem zdrave, hitro pripravljene hrane, naravnost navdušili obiskovalce. Veliko zanimanja je bilo tudi za recepte pripravljenih jedi in male kuharske skrivnosti izkušenih kuharjev ter pridelovalcev lokalne hrane.

Dogodek napoveduje nadaljnje aktivnosti društva Planet Zemlja, saj se bo v kratkem začela izobraževalna karavana Foodrevolution - Okusi spremembo, ki bo potekala po slovenskih šolah in vrtcih, k sodelovanju pa bodo lahko pristopila tudi podjetja ter ostale zainteresirane skupine. Potekala bodo predavanja in delavnice namenjene vsem, ki jih zanimajo informacije in znanja o zdravem, lokalnem, hitrem ter še vedno ugodnem načinu prehranjevanja.

Jamie Oliver, oče projekta, je petkov dan označil z besedami: »Food revolution Day je dan, ki vas bo navdihnil, da se boste v kuhinjo vrnili z novo energijo in o hrani, ki jo boste pripravljali zase in za svoje najbližje razmišljali drugače


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje