V Veržeju praznovali 14. občinski praznik

14. občinski praznik Občine Veržej in tradicionalni Osterčev večer v spomin na rojaka skladatelja Slavka Osterca v Veržeju

Damir Skuhala, nedelja, 26. maj 2013 ob 10:22
14. občinski praznik Občine Veržej

14. občinski praznik Občine Veržej

V soboto, 25. maja, je v Veržeju potekala osrednja slovesnost ob praznovanju 14. občinskega praznika Občine Veržej in tradicionalni Osterčev večer v spomin na rojaka skladatelja Slavka Osterca.

Slavnosti govornik župan Slavko Petovar, je v svojem govoru poudaril, da občina Veržej kljub svoji majhnosti in težkim gospodarskim razmeram v razvoju in investiranju ne zaostaja v primerjavi z drugimi občinami. Od zadnjega občinskega praznika so uspeli z ureditvijo osrednjega dela naselja Veržej in Trga Slavka Osterca in tako izvedli največjo investicijo v zgodovini občine. Pomembna investicija z vidika ohranjevanja okolja je bila tudi izgradnja kanalizacijskega omrežja v Bunčanih. Skupno je občina Veržej v lanskem letu investicijam namenila 1,637.297,65 evrov, s tem, da so pridobili 941.200,38 evrov nepovratnih sredstev. Načrti za prihodnje pa zajemajo izgradnjo vodovodnega sistema C in dokončanje ureditve trškega jedra (del Ulice Frana Kozarja, Ulica Petra Šoštariča in Maistrova ulica).

Podelili so tudi občinska priznanja in nagrade:
  • občinsko priznanje je prejel Amadej Juranovič iz Banovec, ki je s svojimi 27. leti postal prvi doktor znanosti s področja kemije v občini,
  • plaketo občine Veržej je prejelo športno društvo NK Veržej za 50-letnico delovanja,
  • pisno priznanje občine Veržej pa je prejela Veronika Bogdan za dolgoletno delo na področju krvodajalstva.
Sledil je Osterčev večer v katerem so se na različnih instrumentih predstavili učenci Glasbene šole Slavka Osterca iz Ljutomera in sicer Domen Ritonja Kralj – harmonika, Staša Poštrak – violončelo, Jernej Bedekovič – klavir, Niko Mladenovič – saksofon in Petra Ivančič – klavir. Nastopil je tudi Aljaž Ferenc, dijak 4. letnika Umetniške gimnazije Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki je zaigral na kitaro.

Sledil je družabni del s pogostitvijo.


Več v Kultura in izobraževanje