Tržnica poklicev na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Tržnica poklicev je imela predvsem dva namena, to je medgeneracijsko povezovanje ter predstavitev poklicev učencem, ki jih najbolj zanimajo

OŠ Cezanjevci, torek, 28. maj 2013 ob 15:17
Tržnica poklicev na OŠ Cezanjevci

Tržnica poklicev na OŠ Cezanjevci

V okviru tedna vseživljenjskega učenja smo v ponedeljek, 27. 5. 2013 na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci uspešno izvedli TRŽNICO POKLICEV. Pri realizaciji tržnice so sodelovale razredničarke druge triade Marija Majcen, Manuela Jaušovec in Karla Ramšak ter šolska svetovalna delavka Martina Cvetko.

Tržnica poklicev je imela predvsem dva namena, to je medgeneracijsko povezovanje ter predstavitev poklicev učencem, ki jih najbolj zanimajo. S kratko anketo, ki smo jo razdelili učencem druge triade smo zbrali poklice, ki so med učenci najbolj aktualni. Izbrali smo pet poklicev in za predstavitve poprosili starše naših učencev.
Predstavljeni so bili naslednji poklici:
  • Frizer (Tjaša Bolarič),
  • Farmacevtski tehnik (Jasna Filipič),
  • Veterinar (Mojca Nushol),
  • Vzgojiteljica (Lilijana Tropeanuer) in
  • Agronom, kmetovalec (Simona Stojnšek).
Predstavitve, ki so jih pripravile mamice naših učencev, so bile izredno kakovostne in zanimive. Na tak način so si učenci pridobili veliko pomembnih informacij, ki jih bodo potrebovali ob vpisu v srednjo šolo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje