2. Večer skečev v Sv. Juriju ob Ščavnici

Ljubiteljsko dramsko društvo Sveti Jurij ob Ščavnici se je gledalcem predstavilo z novim sklopom skečev, ki so ga poimenovali »2. Večer skečev«

Prlekija-on.net, sreda, 29. maj 2013 ob 15:45
2. Večer skečev, foto: M.V.

2. Večer skečev, foto: M.V.

Ljubiteljsko dramsko društvo Sveti Jurij ob Ščavnici se je minulo soboto svojim zvestim gledalcem predstavilo z novim sklopom skečev, ki so ga poimenovali »2. Večer skečev« (1. sklop so pripravili lansko leto). Igralkam in igralcem gledališke skupine je uspelo dodobra nasmejati obiskovalce, ki so zadovoljni in nasmejani zapuščali Kocbekovo dvorano.

Suzana Kšela, Mojca Korošec, Klavdija Bec, Melita Muhič, Daniela Kosi in Edi Sedmak, so skupaj z Borisom Kovačičem, ki je poskrbel za režijo, predstavili skeče: »V trgovini«, »Pri frizeri«, »Pri spovedi«, »Pri direktorci«, »Party«, »V slüžbi« ter skeč »V parku«, s katerim bodo v petek, 31. maja, sodelovali na 7. Festivalu skečev »Prefrigani zgrebaš« v Pečarovcih. Na istem festivalu bodo v soboto, 1. junija, kot lanskoletni zmagovalci, sodelovali tudi »Doj pretočeni Prleki« (prav tako skupina Ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici) s skečem »Pepeka za župana«, za katerega je napisal besedilo in ga tudi zrežiral Roman Marič - Pepek z brega. Skeč so na prireditvi premierno uprizorili: Sonja Karlo, Bojan Šulek, Matjaž Hasl in Pepek z brega, ki se je kot igralec, avtor in režiser predstavil še v skeču »Dobri sosidje«, v katerem sta zaigrali še Vlasta Marič in Mira Jančar, ter Edi.

Gledališčniki iz Sv. Jurija ob Ščavnici obljubljajo, da bodo skušali dobro voljo in smeh ponesti po celotni pokrajini ob Muri. Ena od priložnost, da se nasmejite, se vam ponuja v prihodnjih mesecih, ko bo Ljubiteljsko dramsko društvo Sveti Jurij ob Ščavnici v okviru prireditve Noč pod zvezdami ponovilo »2. Večer skečev«.

Prisrčno vabljeni že sedaj.


Več v Kultura in izobraževanje