»Za čiste zobe ob zdravi prehrani«

Učenci 1. b razreda OŠ Križevci so se kot regijski zmagovalci projekta »Za čiste zobe ob zdravi prehrani«, udeležili zaključne prireditve

Nada Vajs Vidnar in Jelka Vinkovič, petek, 31. maj 2013 ob 10:31
Učenci 1. b razreda OŠ Križevci

Učenci 1. b razreda OŠ Križevci

Učenci 1. b razreda OŠ Križevci smo se kot regijski zmagovalci projekta »Za čiste zobe ob zdravi prehrani«, udeležili zaključne prireditve, ki je potekala v Ljubljani 30. 5. 2013 v dvorani na Kodeljevem.

Naše sodelovanje v tem projektu se je začelo že jeseni, ko smo začeli pridno poslušati navodila strokovne sodelavke iz zobozdravstvene ambulante Zdravstvenega doma Ljutomer in jih nato tudi praktično izvajati. Tako doma kot v šoli smo ščetkali, čistili in negovali zobke po njenih navodilih. Zraven smo se veliko pogovarjali o zdravi prehrani, okušali različne jedi, si pripravili tudi kakšen zdrav obrok (namaz, sadno solato). Tudi naš projekt »Shema šolskega sadja« v katerega je vključena OŠ Križevci je bil še dodatek k našemu zdravemu prehranjevanju.

Zaključna prireditev je bila že 30. po vrsti. Dvorana na Kodeljevem se je do zadnjega kotička napolnila z udeleženci-učenci in njihovimi mentorji. Organizatorji so podelili nagrade regijskim zmagovalcem in jih spodbudili, da se začeto delo za čiste zobe ob zdravi prehrani nadaljuje. Vse prisotne je nagovoril predsednik države Borut Pahor, na veselem delu pa so se vsi zavrteli ob zvokih Čukov, ki so tako polepšali zabavni del prireditve. Naši učenci so resnično uživali!

Polni lepih vtisov smo se tako v poznih popoldanskih urah vrnili domov, z obljubo, da to naše sodelovanje ni bila muha enoletnica, temveč se bomo za naše zobe, naše zdravje trudili še naprej – »celo življenje« kot so dejali prvošolci.

Video iz podelitve si lahko ogledate tukaj.

Učenci 1. b OŠ Križevci
z učiteljicama Nado in Jelko


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje