Zaključna prireditev vrtca Sonček iz Sv. Jurija ob Ščavnici

Na Zaključni prireditvi so se predstavili otroci vseh sedmih skupin z njihovimi vzgojiteljicami

Klavdija Bec, nedelja, 2. junij 2013 ob 21:30
Zaključna prireditev vrtca Sonček

Zaključna prireditev vrtca Sonček

V soboto, 1. junija, je v telovadnici OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici potekala zaljučna prireditev vrtca Sonček, na kateri so se predstavili otroci vseh sedmih skupin z njihovimi vzgojiteljicami.

Prireditve so se udeležili tudi Fanika Fras Bero, višja svetovalka Zavoda za šolstvo RS za predšolsko vzgojo, ki je  v svojem nagovoru izpostavila pomen gibanja v predšolskem obdobju. Irena Kumer, predstojnica Zavoda za šolstvo pa je svojo odsotnost opravičila z lepimi pozdravi, s čestitkami za uspešno delo in z željo, da bi tako nadaljevali. Čestitkam za uspešno delo sta se pridružila tudi župan Anton Slana in ravnatelj OŠ Marko Kraner, ki sta se prav tako udeležila prireditve.

V programu, katerega rdeča nit je bilo gibanje, ki so mu v vrtcu skozi vse leto posvečali veliko pozornosti, so se kot prvi z rajalno igro »Abraham ma sedem sinov« predstavili otroci iz prve skupine z vzgojiteljicama Sonjo Karlo in Matejo Osterc. Druga skupina otrok je z vzgojiteljico Marijo Slavič in študentko Anjo Senčar prikazala igro in ples žabic. S plesno gibalno igro »Navsezgodaj zjutraj« so se predstavili otroci tretje skupine pod vodstvom Vere Mihalič, ki je tudi vodja vrtca Sonček, Nine Ajlec in Jasmine Slana.

Ples »Zelo lačna gosenica« je predstavila četrta skupina s Tanjo Zorman in Svetlano Prelog. S »Plesnim vlakom« so se z vzgojiteljicama Andrejo Majcen, ki je prireditev tudi povezovala, in Jasmino Škof predstavili otroci pete skupine. Šesta skupina otrok je z vzgojiteljicama Marijo Rudolf in Barbaro Muhič zaplesala ples prijateljstva. Najstarejša – sedma skupina otrok pa je z vzgojiteljicama Dragico Pertoci in Marinko Hojs zarajala ob pesmi »Mi se imamo radi«. V zaključnem delu so se vsi nastopajoči združili na odru in zaplesali še »Mavrico prijateljstva vrtca Sonček«.

Po prireditvi je bila v jedilnici šole pogostitev in razstava vseh projektov, ki so se med letom izvajali v vrtcu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši