Od Rimljanov do hipijev

Učenci 6. b razreda Osnovne šole Križevci so imeli medpredmetno povezavo angleščina-zgodovina

Maja Kavaš in Brina Godec iz 6. b, ponedeljek, 3. junij 2013 ob 18:32
Od Rimljanov do hipijev

Od Rimljanov do hipijev

V petek, 31. 5. 2013, smo imeli učenci 6. b razreda Osnovne šole Križevci medpredmetno povezavo angleščina-zgodovina z učiteljicama Vero Slavič in Kristino Kocuvan.

Najprej smo spoznali poimenovanja za oblačila v angleškem jeziku. Nato smo se razdelili v štiri skupine in se preizkusili v izdelavi oblačil iz starih časov.

Prva skupina je obravnavala oblačila Rimljanov. Oblačili so se v toge in tunike ter obuvali v sandale. Učenci, ki so bili v drugi skupini, so se oblačili kot v renesansi. Takrat so nosili bogata, valovita in težka oblačila. Ženske so imele zelo dolge bogate obleke, ki so bile narejene iz vzorčastega žameta, moški pa so nosili oprijete hlače, nogavice in jopiče s preklanimi rokavi.

18. stoletje, to je obdobje baroka, je obravnavala tretja skupina. Posebnost tega obdobja so bili lažni boki, ki so bili izdelani iz trsja, moški so imeli dolge lasulje, telovnik in žametno obleko.

Četrta skupina je spoznavala šestdeseta leta. Takrat so ženske nosile mini krila, plastične verižice in uhane ter škornje, moški pa koralde, telovnike ter torbice z resicami.

Tako smo se sprehodili skozi modo od Rimljanov do hipijev in se pri tem zelo zabavali.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje