V Murski Soboti potekalo 19. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip CZ in RK

Iz občine Ljutomer so nastopile tri ekipe in sicer ekipa OZRK, ekipa gasilcev v sklopu enote Civilne zaščite Občine Ljutomer in ekipa Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 4. junij 2013 ob 16:11
Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip CZ in RK, foto: Primož Senčar

Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip CZ in RK, foto: Primož Senčar

V Murski Soboti je v soboto potekalo 19. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip Civilne zaščite in Rdečega križa. Na delovnih točkah so se tekmovalci srečali z različnimi situacijami ob nesrečah, kjer je potrebno reševati in nuditi prvo medicinsko pomoč.

V treh kategorijah se je pomerilo 13 ekip prve pomoči Civilne zaščite občin, območnih združenj Rdečega križa, gasilcev in šol. Najboljša je bila ekipa OZ RK Murska Sobota.

Svoje znanje so pokazale tudi tri tuje ekipe iz Čakovca (Hrvaška) ter Lentija in Körmenda (Madžarska).

Iz občine Ljutomer so nastopile tri ekipe in sicer ekipa OZRK, ekipa gasilcev v sklopu enote Civilne zaščite Občine Ljutomer in ekipa Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Dogajanje na tekmovanju se je popestrilo tudi s predstavitvami dejavnosti in opreme Civilne zaščite, gasilcev, potapljačev, kinologov, tabornikov, službe nujne medicinske pomoči, Rdečega križa Slovenije, Policije, Slovenske vojske, ... torej sil, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje