Nova gasilska pridobitev za gasilsko društvo Cankova

Poslej bodo lažje in učinkovitejše krotili rdečega petelina

Jože Žerdin, sreda, 5. junij 2013 ob 17:23
Nova gasilska pridobitev za PGD Cankova

Nova gasilska pridobitev za PGD Cankova

Gasilsko društvo Cankova na Goričkem, kot osrednje gasilsko društvo v Gasilski zvezi, občini in župniji Cankova, je lansko leto praznovalo častitljivo 120. obletnico obstoja in delovanja društva na požarno preventivnem področju.

Nadgradnja tega jubileja pa je bila v soboto, 1. junija povezana in kronana še s prevzemom in blagoslovitvijo novega kombiniranega gasilskega vozila za prevoz moštva. Gasilci gasilskega društva Cankova so nove gasilske pridobitve nadvse veseli in ponosi na vozilo, kajti poslej bodo lažje in učinkovitejše krotili rdečega petelina.

Gre za novo vozilo GVM-1, ki je opremljeno z nadgradnjo. Vozilo bodo gasilci poleg vaj in tekmovanj, uporabljali še za notranje in zunanje požare in z njim na kraj intervencij pripeljali kar večje število operativnih gasilcev. Nova pridobitev je plod vseh gasilcev gasilskega društva Cankova, kakor tudi Gasilske zveze Cankova ter občine Cankova. Naložba jih je stala okoli 33 tisoč evrov, od tega so denar za nakup prepotrebnega vozila prispevali občina Cankova, Gasilska zveza Cankova, Uprava za zaščito in reševanje ter Prostovoljno gasilsko društvo Cankova.

Na slavju ob prevzemu novega vozila se je pred vaško-gasilskim domom Cankova, ki je ta čas v fazi prenove in je stičišče zbiranja gasilcev PGD Cankova, zbralo veliko gasilcev iz domače zveze in sosednjih društev. Ta čas gasilsko društvo Cankova prenavlja streho na vaško-gasilskem domu in notranje prostore. Cankovski gasilci so za obe novi letošnji pridobitvi nadvse zadovoljni. Tako bodo gasilci, ki kujejo gasilsko tradicijo od leta 1892 z novim gasilskim vozilom še bolj skrbeli za svoj gasilski kader, preventivno dejavnost na operativnem področju in samem razvoju društva.

Gasilcem sta k novi pridobitvi čestitala častni predsednik Gasilske zveze Slovenije Ernest Eöry in podpoveljnik Gasilske zveze Cankova Matej Miholič. Slovesno predajo ključev novega vozila je gasilcem predal župan občine Cankova Drago Vogrinčič, katere sta prevzela poveljnik društva Viktor Dervarič in šofer novega vozila Matej Hajdinjak. Cerkveni obred vozila je opravil domači župnik in dekan dekanije Murska Sobota Ivan Kranjec. Ob koncu gasilskega praznovanja pa je društvo za botrstvo podelila zahvalne plakete, ki so jih prejeli Občina Cankova, Gasilska zveza Cankova in Uprava za zaščito in reševanje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje