Pomladni motivi na slikah

Druga likovna kolonija v mariborskem Domu pod gorco

Filip Matko, sobota, 8. junij 2013 ob 16:25
Pomladni motivi na slikah

Pomladni motivi na slikah

Letošnje že druge likovne kolonije v Domu pod gorco v Mariboru, ki je bila izvedena v dneh od 24. do 26. maja, se je udeležilo 20 slikark in slikarjev iz tega obdravskega mesta, kot tudi iz bližnjih in daljnih krajev. Ker je prav tedaj bila tokratna pomlad v največjem razcvetu, so tudi na slikarskih platnih prevladali pomladni motivi: pomladno cvetje, pomladna tihožitja, pomlad v okolici Doma pod gorco ter tudi abstraktni motivi pomladi.

Kar so umetnice in umetniki ustvarili na platnih, so predstavili na otvoritvi razstave v petek, 7. junija, dopoldne. V skupnem prostoru prvega nadstropja Doma pod gorco so se zbrali stanovalke in stanovalci doma, ki sta jih obiskali kar dve skupini malčkov iz Vrtca Studenci. Otroci, ozaljšani s cvetnimi venčki v laseh, so ob vzgojiteljicah (Marta Kavčnik, Klementina Prevolšek, Jelka Železnik in Jana Kolarič) zapeli in zaplesali ter tako popestrili kulturno prireditev. Delovna terapevtka Petra Mesarič pa je pozdravila prisotne slikarke in slikarje ter ob tem naštela vse, ki so podarili svoja likovna dela Domu pod gorco: Ervin Kralj, Nada Zidarič, Vladimir Peter Plavčak, Ana Marija Pušnik, Violeta Pečar, Zlatka Albreht, Milena Mavsar, Marta Drozg, Jolanda Pušnik, Gordana Gasperin, Mira Uršič, Stane Pleteršek in Mira Senekovič iz Maribora, Ani Belina iz mariborskega Doma Danice Vogrinec na Taboru, Branko Gajšt iz Sestrž pri Majšperku, Liljana Cafnik iz Lenarta, Nada Namestnik iz Spodnje Polskave, Rozika Ogorevc iz Frama,  Rajko Ferk iz Zgornjega Dupleka in spodaj podpisani iz Radenec.

Razstava letošnjih pomladnih motivov na platnih bo v Domu pod gorco na ogled do konca tega meseca, a nekatere slike so že našle »svoje stalno mesto« v domu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje