»Nasvidenje vrtec – pozdravljena šola!«

Bodoči prvošolčki še zadnjič obiskali šolo pred vstopom v prvi razred

Nuša Novak, torek, 11. junij 2013 ob 14:261
Bodoči prvošolčki obiskali šolo

Bodoči prvošolčki obiskali šolo

V življenju nas čaka veliko prelomnic in velikih trenutkov. Eden izmed teh je tudi vstop otrok v prvi razred osnovne šole. Da bi bil ta dan čim bolj poseben in poln pričakovanj, vzgojiteljice vrtca Ljutomer, otroke iz predšolske skupine, celo leto pripravljajo na ta velik in pričakovan trenutek. Že nekajkrat so otroci v spremstvu svojih vzgojiteljic obiskali "veliko šolo na bregu", kakor ji pravi veliko otrok, ki so jo do sedaj opazovali večinoma le od daleč.

V petek, 7. junija, pa so bodoči prvošolčki v dopoldanskem času, še zadnjič obiskali OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, pred vstopom v prvi razred. Da bi se počutili čim bolj domače in prijetno, so jim učenci obeh oddelkov 2. razreda, pripravili kratek kulturni program v večnamenskem prostoru šole. Po zanimivem, poučnem in zabavnem programu, pa so učenci povabili otroke iz vrtca še na ogled v razrede. Pokazali so jim kaj vse delajo med poukom, kakšne kotičke imajo v razredu, kaj vse so se naučili tekom šolskega leta in še in še. Pripravili pa so tudi razne igre, s pomočjo katerih so hoteli navezati stik z bodočimi šolarčki. Otroci so se med sabo zelo hitro spoznali, se spoprijateljili in skupaj preživeli čudovito dopoldansko urico.

TUNČEK petek, 14. junij 2013 ob 09:48

To je za deco veka prelomnica . Jaaa

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši