Veseli dopoldan še pred počitnicami

Medgeneracijsko srečanje na travniku DOSOR-ja

Filip Matko, petek, 14. junij 2013 ob 14:19
Smo tekmovalni

Smo tekmovalni

Petkov dopoldan, 14. junija, je bil idealen za aktivnosti na prostem. To so na najbolj primeren način izkoristili v radenskem DOSOR-ju, tamkajšnjem vrtcu ter v Društvu upokojencev. Na travniku domskega dvorišča DOSOR-ja so namreč pripravili enkratno medgeneracijsko druženje.

Iz vrtca Radenski mehurčki v Radencih so najmlajši s svojimi vzgojiteljicami na obisk v DOSOR že kar kmalu pred 9. uro, gospodinje in terapevtke iz DOSOR-ja pa so k dejavnostim na prostem pritegnile stanovalke in stanovalce doma. Nekaterim na invalidskih vozičkih so pri tem priskočile na pomoč prostovoljke Društva upokojencev Radenci.

Po ogrevalnih telovadnih vajah so na trati pri vrtni hišici sledile številne zabavne športne igre: skakanje v vrečah, metanje žogic v zaboj, metanje žoge na koš, metanje lepljivih žogic v tarčo in še kaj. Pri tem igrah so sodelovali pravzaprav vsi: najmlajši iz vrtca s svojimi vzgojiteljicami, stanovalke in stanovalci doma s svojimi gospodinjami in terapevtkami, kot tudi članice in člani Društva upokojencev Radenci ter naključni obiskovalci v domu. Nekateri so se ob tem podali še na bližnji domski vrt med sladke rdeče jagode, vsem pa je sledilo sladkanje s pecivom ter osvežitev z vitamini v sadju.

Že pred tednom dni pa so šolarke in šolarji Osnovne šole Radenci s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja zaključili enoletni projekt »Nitke prijateljstva« za šolsko leto 2012/2013. Projekt »Nitke prijateljstva« se bo ponovno nadaljeval letošnjo jesen, s pričetkom novega šolskega leta, a učenke ter učenci devetih razredov so na svoji šolski valeti prejeli pisna priznanja za sodelovanje kot prostovoljci DOSOR-ja. Priznanja so iz 9. a prejeli: Katarina Farkaš, Tara Fras, Nika Klobasa, Ines Lesjak, Tjaša Mir, Tim Mir, Matjaž Mitev, Luka Ploj, Mitja Senčar, Mitja Topolinjak, Jure Vrbančič in Maja Zamuda, iz 9. B pa: Janja Drobec, Matic Ficko, Katja Kerec, Kevin Nemec, Miha Puklavec in Marko Turk. Priznanja jim bodo verjetno spodbuda, da tudi kot bodoči srednješolci ne bodo pozabili na srečanja s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši