Biserno poročenca Cof iz Ključarovcev

60 biserov za zakonca Cof

Jože Žerdin, ponedeljek, 17. junij 2013 ob 22:19
Anica in Janez Cof iz Ključarovcev

Anica in Janez Cof iz Ključarovcev

Pred 60 leti sta v skupen zakon stopila zakonca Anica in Janez Cof iz Ključarovcev v župniji Križevci pri Ljutomeru. V teh dneh sta na svojem domu med svojimi najdražjimi praznovala 60 let skupnega zakonskega življenja.

Prvič sta se poročila v Mariboru, drugič, ko sta praznovala zlato poroko v domači župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru. Darovana sveta maša ob 60. obletnici poroke zakonca Cof je bila v nedeljo, 16. junija, v domači župnijski cerkvi, za zakonca Cof, katero je daroval domači župnik Štefan Vinkovič. Udeležila se je le slavljenka Anica, kajti mož Janez težko hodi in ni mogel v cerkev.

Oba sta zelo verna, ko sta še bila pri močeh sta rada zahajala k svetim mašam v župnijsko cerkev. Janez rojen leta 1928 v Ključarovcih, končal je Srednjo kmetijsko šolo, nekaj časa je poučeval na kmetijski šoli v Stročji vasi, pozneje pa je bil zaposlen v tovarni Tehnostroj v Ljutomeru, kjer je delal 25 let, vse do upokojitve. V prostem času se je ukvarjal z vinogradništvom, bil je član društva vinogradnikov Ormož. Drugi njegov konjiček v prostem času je bilo gasilstvo, bil je vneti gasilec, sedaj je gasilski veteran, po njegovih stopinjah hodijo sedaj sinovi, vnuki in pravnuki.

Žena Anica, dekliško rojena Slana leta 1931 v Bolehnečicih, se je pred 60. leti preselila na možev dom v Ključarovce, kjer sta si ustvarila topel dom in začela skupno življenje. Anica je celo svoje življenje posvetila delu na kmetiji, skrbela je za dom in družino ter vzgojo otrok. V zakonu so se jima rodili trije otroci Janko, Anka in Andrej. V 60. letih se je njun rod povečal za sedem vnukov in štiri pravnuke to so; Žiga, Živa, Paskal in Alin.

S strani Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru sta prejela priložnostno darilo in biserno poročno listino. Na jesen življenja si dneve krajšata z molitvijo, gledanjem televizije in obujanjem spominov na prehojena pota. Čeprav živita sama, ju večkrat obiščejo njeni najbližji, največkrat pa jima priskoči na pomoč, če je potrebno sin Janko z družino, ki živi v neposredni bližini v svoji hiši.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje