60 biserov za zakonca Ljudmilo in Antona Kurbus iz Noričkega Vrha

V zakonu sta že polnih 60 let

Jože Žerdin, sobota, 22. junij 2013 ob 23:29
Pisalo se je leto 1953, ko sta se prvič poročila Ljudmila in Anton Kurbus iz Noričkega Vrha pri Gornji Radgoni. Po 60 letih skupnega zakona sta ponovno stopila pred oltar domače župnijske cerkev sv. Petra v Gornji Radgoni, kjer sta obnovila zakonsko zvestobo.

Zahvalno sveto mašo, ob biserni poroki je daroval radgonski kaplan Gregor Šemrl. V spomin na biserno poroko, jima je namenil nekaj lepih besed in podaril rožna venca, slavje je popestril domači cerkveni pevski zbor župnije Gornja Radgona.

Ljudmila rojena Potisk leta 1927 v Noričkem Vrhu. Po končani osnovni šoli se je izučila trgovskega poklica in delala v svojem poklicu vse do upokojitve. Ob zaposlitvi je skrbela za dom in družino ter vzgojo otrok. Anton rojen v vasi Štajngrovi pri Benediktu. Po osnovni šoli se je izučil trgovskega poklica, veliko let je delal v Kmetijski zadrugi Gornja Radgona, nato v opekarni Gornja Radgona kot komercialist, nazadnje je bil zaposlen kot tržni inšpektor v občini Gornja Radgona. Spominja se svojih vajeniških let, ko je moral na obvezno delovno brigado na izgradnjo železniške proge Šabac - Sarajevo. V prostem času je še Anton z ženo Ljudmilo ob svojem domu obdeloval vinograd, kjer je prideloval žlahtno vinsko kapljico iz radgonskih goric. V zakonu so se jima rodili otroci; Milan, Sonja, Branko in Nada.

Na jesen življenja živita sama, ponosna sta na svojih osem vnukov in pet pravnukov. Veliko slavje ob tem dogodku je bilo v najstarejši gostilni v radgonski okolici v gostilni Mencinger. Praznovanje je bilo 15. junija v krogu svojih najdražjih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje