Ubrano petje po dveh letih

Nastop Mešanega pevskega zbora DU Černelavci v DOSOR-ju

Filip Matko, nedelja, 23. junij 2013 ob 13:12
Mešani pevski zbor DU Černelavci v DOSOR-ju

Mešani pevski zbor DU Černelavci v DOSOR-ju

Dve leti sta že minili od prvega nastopa Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Černelavci v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Zato je njihov nastop 22. junija dopoldne ob 10. uri s toliko večjim veseljem pozdravila in napovedala Marija Erveš, podpredsednica Društva upokojencev Radenci. V tem zboru prepeva 18 članic in članov, še naprej pa jih kot zborovodkinja vodi kar predsednica njihovega društva upokojencev Marijana Škrilec. Na harmoniki pevke in pevce spremlja Štefan Šantavec.

Kot je povedala zborovodkinja Marijana Škrilec, so od novembra lani do letošnjega februarja v domači vasi na več prireditvah praznovali desetletnico svojega zborovskega prepevanja. Letos so se v okviru Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev udeležili zelo odmevnega srečanja kar 13 pevskih zborov upokojenk in upokojencev Pomurja v Lendavi. Od tam so »prinesli« med DOSOR-jeve poslušalke in poslušalce povsem novo pesem upokojenk in upokojencev »…Če nimam cajta, me vsak porajta !...«

So pa v svojem nastopu v predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja zapeli številne ponarodele napeve, ob tem pa še posebej navdušili z naštudirano rusko pesmijo »Pesem jamščikova«. Vsemu je sledil še venček slovenskih ljudskih, ko so se petju Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Černelavci s svojimi glasovi pridružili še stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, nekateri članice in člani Društva upokojencev Radenci ter zaposleni DOSOR-ja, kot tudi naključni obiskovalci. Bile so to znane pesmi, kot:  »Le sekaj, sekaj smrečico…; Zaplula je barčica moja…; Zvedel sem nekaj novega…; Ljubca moja, oj kje si snočka bila…; Ne hodi za mano…; Odpiraj dekle kamrico…«

Z dolgim aplavzom so se poslušalke in poslušalci poslovili od zbora, ki bo do jeseni pripravil nov program pesmi in obljubljen je že njihov nov nastop, ki bo nosil naslov »Pozdrav jeseni«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje