Istočasno praznik društva in predsednika

Društvu Štajerska skupnost in Radetu Bakračeviću številne čestitke

Filip Matko, nedelja, 23. junij 2013 ob 23:33
Praznik društva in predsednika

Praznik društva in predsednika

Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost, s sedežem v Mariboru, deluje že devet let in ima kot svoja društvena zavetnika sv. Bartolomeja in sv. Varnavo, ki slavita prav v teh dneh. Je pa v teh dneh pred 74. leti bil rojen predsednik tega društva, Rade Bakračević, ki je doma v Radencih. Tako so kar oba slovesna trenutka združili na srečanju, ki je potekalo v nedeljo, 23. junija, v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Članom upravnega in nadzornega odbora Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost so se ob 13. uri pridružili še predstavniki srbske pravoslavne cerkve v Mariboru, paroh Savo Kosojević ter člana cerkvenega odbora Miro Smolović in Ivan Obradović. Sledil je verski obred, ko so počastili zaščitnika društva ter zaščitnika predsednika društva.

Ob tej priložnosti je nekaj pesmi zapela Radmila Radojević, ki tudi živi v Radencih,

predsednik nadzornega odbora SKD Štajerska skupnost, Zdravko Majstorović, pa je predal posebna priznanja »Zlato pero« uredniku spletnega časopisa »Štajerske novice« Radetu Bakračeviću ter dopisniku tega časopisa, spodaj podpisanemu. Slikar Alimpije Košarkoski, ki živi in ustvarja v Šoštanju, je pripravil manjšo razstavo ikon, eno izmed ikon (Sv. Bartolomej in sv. Varnava) pa predal parohu Savu Kosojeviću. Ob obeležitvi osem-milijontega obiskovalca spletnega časopisa »Štajerske novice« je bila spominska majica predana Ivanu Obradoviću.

Predsednik SKD Štajerska skupnost, Rade Bakračević, je ob tej priložnosti obelodanil, da se že naslednji dan, od 24. junija do 4. julija, pričenja v Celju (odpadla je namreč organizacija v Portorožu) letošnja društvena likovna kolonija, ki jo bo z desetimi udeleženci vodil Mihailo Lišanin. Udeleženci se bodo učili slikanja pravoslavnih ikon, projekt pa je sofinanciran s strani Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje