Maša pri Ivanovem izviru na Razkrižju

Pri maši se je zbralo veliko vernikov iz domače župnije in sosednjih krajev, tudi iz Prekmurja

Jože Žerdin, torek, 25. junij 2013 ob 08:26
Maša pri Ivanovem izviru

Maša pri Ivanovem izviru

Župnija Razkrižje je v soboto, 22. junija, na predvečer župnijskega praznika sv. Janeza Nepomuka pri Ivanovem izviru pripravila mašo na prostem.

Ivanov izvir je po ljudskem izročilu znan že iz davnih časov. Sem so prihajali ljudje še pred obstojem razkriške cerkve, torej pred letom 1700. Mnogi ljudje verjamejo v zdravilno moč te vode, ki teče izpod hriba in ki naj bi pomagala k dobremu vidu, splošnemu počutju in odpravi golšavosti. Med nekaterimi starejšimi ljudmi velja zgodba o slepi deklici, ki naj bi ob umivanju oči z Ivanovo vodo, spregledala. Od tedaj naprej velja to mesto, za romarsko mesto, kjer se zbirajo romarji iz vseh koncev Slovenije in tujine.

Pri maši se je zbralo veliko vernikov iz domače župnije in sosednjih krajev, tudi iz Prekmurja. Mašo je daroval v prijetem naravnem okolju domači župnik msgr. Franc Režonja, ki je v pridigi pohvalil, da se verniki vsako leto pred župnijskim praznikom, po domače Ivanje na Razkrižju zberejo pri Ivanovem izviru, kjer so prejeli Božji blagoslov, katerega so potem ponesli na svoje domove. Po maši so verniki lahko še kupili za spomin stekleničeno vodo iz Ivanovega izvira.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje