Na prostem uprizorili Jesensko poroko 3

Predstava bo uprizorjena še naslednja dva vikenda

Marjan Dovečar, petek, 28. junij 2013 ob 10:591
Jesenska poroka 3

Jesenska poroka 3

Pri Veliki Nedelji se še naslednja dva vikenda zunaj na prostem odvija predstava Jesenska poroka 3, ki je hkrati zadnja iz triologije, vendar je predstava lahko gledljiva tudi, če si niste ogledali prvih dveh.

Še na kratko o predstavi:
Spoštovani, pred vami je tretji in hkrati zadnji del trilogije Jesenska poroka, ki govori o Micki Potratnik. Iz ruskih povojnih zaporov se po več desetletjih vrača Kosta, Mickina mladostna ljubezen, za katerega je mislila, da je mrtev. Sicer jo je že v mladosti zapustil in tega mu ni odpustila. A kljub vsemu se ji zdi, da ga še vedno nosi sredi srca. Zgodba je napeta in hkrati polna čustev, ki svoj vrhunec dosežejo z nežno in v srce segajočo pesmico Če bi bil jaz sonček, ki jo v živo, in ob spremljavi na frajtonarico, zapojeta Franček in Olga, ko sta bila še otroka.

Kljub resni življenjski vsebini je Jesenska poroka 3 izjemno zabavna in šaljiva. Za to poskrbijo ostali akterji, predvsem gostilničar Lojz, vaški posebnež Viktor in poštar Janko. Slednjemu Olga že na začetku skrije poštarsko obleko, ki jo poštar potem išče skozi celotno zgodbo. Med tem se kar šestkrat preobleče v razne kostume, kar je še posebej zabavno. Prav iskanje pogrešane obleke osrednjo zgodbo o Potratnikovi Micki večkrat obrne v povsem nepričakovano smer.

Veliko smeha prinaša tudi sporočilo, ki ga o Kosti prinese policijski komandir. Preden sporočilo pride do zadnje osebe v verigi, dobi povsem novo vsebino. Sporočilo v spremenjeni obliki spet spremeni potek osrednje zgodbe.

Najlepši – precej zabaven in hkrati izjemno čustven pa je prav konec. Solze sreče bodo našle pot iz srca do oči. Kajti konec je presenetljiv in lepši kot je, bi ne mogel biti. Zmaga namreč ljubezen in prav zaradi nje Vam bo zgodba še dolgo ostala v srcu.

Sodeluje preko 70 članov društva. Na znanem poletnem gledališču pred gradom v Veliki Nedelji vas čaka romantično prizorišče s skromno hišico in tribune s sedeži za več sto gledalcev. Igralci uporabljajo daljinske mikrofone, se vozijo s starimi avtomobili in pecikli. Ob lepi zgodbi, ki Vam bo segla v srce in ob v živo zapetih pesmih, se boste zabavali in uživali pod zvezdami.

Prilagamo nekaj fotoutrinkov iz premiere.

TUNČEK nedelja, 30. junij 2013 ob 20:02

Glede na povedano fsebino more stvor biti fajn. Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje