Koncert udeležencev V. Poletne šole za klavir v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer

V. Poletno šolo za klavir je vodil Vladimir Mlinarić, profesor in docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. julij 2013 ob 00:11
V. Poletna šola za klavir

V. Poletna šola za klavir

Od 1. do 7. julija, je v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer, potekala V. Poletna šola za klavir, ki jo je vodil Vladimir Mlinarić, profesor in docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Šolo je obiskovalo šest učencev, ki so intenzivno vadili cel teden. Njihovo delo je spremljal g. Mlinarić, ki  je vsem udeležencem pomagal s strokovno pedagoškim znanjem ter jim dajal nasvete za popolno igranje klavirja. Poletna šola je tako dodana vrednost k učenju instrumenta, saj intenzivnejši pristop k vadenju in načinu dela z instrumentom daje izredne rezultate. Učenci v kratkem času osvojijo izredno veliko znanja, ki jim pomaga pri nadaljnjem učenju tega instrumenta.

Tako so se vsi slušatelji predstavili na zaključnem koncertu v nedeljo, 7. julija, v dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer. V okviru V. Poletne šole sta se na koncertu, ki je potekal v petek, 5. julija, v dvorani glasbene šole predstavila pianista Vladimir Mlinarić in študentka 2. letnika Akademije za glasbo Julija Zadravec, bivša učenka GŠ Slavka Osterca Ljutomer. Predstavljena so bila dela Mozarta, Chopina, Bjelinskega, Škerjanca, Beethovena, ter Rahmaninova.

Vsi poslušalci, ki so obiskali oba koncerta so uživali ob glasbi umetnikov in učencev, slušateljev V. Poletne klavirske šole.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje