Mura in življenje ob njej

Fotografski, likovni in literarni natečaj v Bakovcih

Filip Matko, sreda, 10. julij 2013 ob 16:48
Nagrajeni odrasli

Nagrajeni odrasli

Večetično, kulturno, izobraževalno, turistično in športno društvo Bakovci, ki ga kot predsednica vodi Cvetka Vereš je letos pomladi razpisalo fotografski, likovni in literarni natečaj na temo »Mura in življenje ob njej«.

K sodelovanju so povabili od najmlajših do najstarejših, kajti reka Mura je za ljudi, ki živijo ob njej, pomembna še danes. Je pa organizatorjem kot ozadje razpisal bilo v mislih Mednarodno leto sodelovanja na področju voda, ki ga je za leto 2013 razglasila Generalna skupščina Združenih narodov.

Rok za oddajo fotografij, likovnih (obvezno na risalnem listu) in literarnih del (pesmi, zgodbe, spisi) je bil določen za 15. maj, nato podaljšan in razglasitev rezultatov natečaja je potekala v soboto, 6. julija, v dvorani Vaškega doma v Bakovcih. To prireditev so združili s humanitarno akcijo »Napolnimo jim torbe«, kajti zbirali so prostovoljne prispevke, da se zbere čim več šolskih potrebščin za socialno ogrožene družine v Pomurju, ki jeseni pošljejo svoje otroke v šolo.

V bogatem kulturnem programu so nastopili: dramska skupina »Mokoš« s skečem; šolarke s plesno točko, a šolarji s dramatizacijo »Kdo je Vidku naredil srajčico«; pevca Franc Vedran Husar in Mišo Kontrec, plesni par Ives in Uroš Bodanec ter kvartet Pomurski dečki (kjer s tremi fanti poje dekle).

Predsednica Večetičnega, kulturnega, izobraževalnega, turističnega in športnega društva Bakovci, Cvetka Vereš, pa je ob zaključku prireditve razdelila pisne zahvale ter priložnostna darila vsem sodelujočim na fotografskem, likovnem in literarnem natečaju. Nagrajeni so bili najmlajši iz vrtca za risbice o reki Muri, šolarji za fotografije, pesmice, zgodbice in risbice o reki Muri ter nekaj odraslih za fotografije, pesmi in likovne izdelke. Vsi so prejeli tudi izvod lično tiskanega kataloga, v katerem so objavljeni vsi prispeli prispevki na natečaj z objavljenimi imeni avtorjev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje