Počitniško varstvo otrok v DOSOR-ju

Enotedenske aktivnosti po lanskoletnem vzoru

Filip Matko, sreda, 10. julij 2013 ob 16:58
Risanje s kredami

Risanje s kredami

Po dobri izkušnji iz lanskega leta ter odlični odzivnosti otrok se je »Dosorjev tim za usklajevanje poklicnega in družinskega življenja« odločil, da tudi letos pripravi počitniško varstvo otrok oziroma počitniški vrtec. Tako ga v dneh od 8. do 12. julija obiskuje 14 otrok, od najmlajših do  srednješolcev, katerih starši so zaposleni v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Zbiranje v počitniškem varstvu poteka med 6.30 in 7. uro v klubskem prostoru, nato pa si udeleženci ogledajo kakšno novo risanko v predprostoru knjižnice. Prave dejavnosti se pričnejo ob 8.30, po opravljenem skupnem zajtrku. Ob 10.30 imajo vsak dan malico (ki je neke vrste kosilo), ki ji sledi počitek, med 12. in 14. uro pa sledi nadaljevanje aktivnosti. Po 14. uri otroci zapustijo počitniško varstvo s starši, ki so zaključili svoj delavnik.

Prvi dan letošnjih počitniških aktivnosti je bilo organizirano risanje s kredami na DOSOR-jevem dvorišču, ki ga je kot mentorica vodila prostovoljka Tatjana Mijatović, sicer slikarka in predsednica Likovnega društva v Gornji Radgoni. Opoldne pa je jogo smeha izvedla gospodinja Damjana Kraner. Sprejem pri direktorici DOSOR-ja, Mateji Hauser je bil na programu drugi dan, ko so »počitničarji« izdelovali lepljenke ter iz lično uspelih kolažov pripravili priložnostno razstavo v predprostoru knjižnice. Z varnostjo otrok v prometu se bodo seznanili od obisku policista, po počitku pa bodo tretji dan sami pripravili sadno kupo ter sladoled. Za četrti dan so na programu športne igre z zabavnimi tekmovanji ter tombola, izdelali pa naj bi tudi brošuro s svojimi vtisi o tokratnem počitniškem varstvu. Po nadaljevanju športnih iger iz prejšnjega dne se bodo za zaključek družili s starši zadnji dan počitniškega vrtca.

V okviru projekta »Naložba v vašo prihodnost« tako v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, poskrbijo v času šolskih počitnic vsaj za en organizirani teden dejavnosti otrok zaposlenih, s tem pa dokazujejo, da niso bili zaman prejemniki osnovnega certifikata »Družini prijazno podjetje«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje