Končal se je petdnevni tabor mladih ribičev cele Slovenije

Gostitelj 35 splošnega tabora mladih ribičev je bila Ribiška družina Ljutomer

Jože Žerdin, sreda, 24. julij 2013 ob 10:02
Tabor mladih ribičev cele Slovenije

Tabor mladih ribičev cele Slovenije

Pod okriljem Ribiške zveze Slovenije, komisije za delo z mladimi ribiči pri RZS in Ribiške družine Ljutomer je potekal 35. Splošni tabor mladih ribičev pod geslom »Na poti prijateljstva in čiste narave«.

Tabora so se lahko udeležili mladoletni člani ribiških družin in ne člani. Tabor je bil petdnevni, potekal je na Moti pri Ljutomeru. Vsaka ribiška družina je lahko na tabor poslala tri mladoletne člane, ali ne člane. Tabora so se  udeležili mladi ribiči iz Zveze ribiških družin Pomurja, Maribora, Primorske, Celja, Ljubljane in Zasavja. Mladi ribiči so bili nastanjeni v Zadružnem domu na Cvenu, tekmovanje v ribolovu pa je potekalo pri ribiškem domu na Moti v ribniku.

Tabor mladih ribičev se je začel pri ribiškem domu na Moti, sledila je svečana otvoritev. Vse navzoče tabornike - mlade ribiče so pozdravili mentorji, vodja tabora Anton Kosi in drugi. Na splošno so se mladi ribiči na taboru seznanili z ribolovnimi vodami Ribiške družine Ljutomer, s potrebnim priborom in o prostem ribolovu. Za mlade ribiče je bilo organizirano tekmovanje v lovu rib s plovcem, en dan pa so imeli pohod po učni poti do broda na Muri. Imeli so tudi organizirane razne športne aktivnosti, ki so potekale pri ribniku pri ribiškem domu in v Športnem centru na Cvenu. Za mlade ribiče je bilo tudi zanimivo ob tabornem ognju, kjer so peli in donela je glasba.

Ob koncu petdnevnega tabora so za vse udeležence zaključne slovesnosti pripravili piknik v naravi, razglasili rezultate tekmovanj, podelili priznanja, sledil je kulturni program in spuščanje taborne ribiške zastave.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje