V župniji Razkrižje je potekal drugi župnijski oratorij

Oratorija se je letos udeležilo 37 otrok, za njih pa je skrbelo 13 animatorjev

Jože Žerdin, četrtek, 25. julij 2013 ob 00:06
Oratorij v župniji Razkrižje

Oratorij v župniji Razkrižje

Župnija Razkrižje je tudi letos pripravila za najmlajše počitniški oratorij. Geslo oratorija je bilo »Bog je z nami«, ki je osrednje sporočilo iz knjige Zgodbe iz Narnije. Potovanje jutranje zarje Cliva Staplesa Lewisa. V letošnjem letu se bo obhajala 50. obletnica avtorjeve smrti.

Oratorija se je letos udeležilo 37 otrok, za njih pa je skrbelo 13 animatorjev. Vodila sta ga župnik msgr. Franc Režonja in katehistinja Dominika Ros. Sam oratorij se je odvijal na dvorišču pred župnijsko cerkvijo, ob tem so animatorji za najmlajše udeležence vsak dan pripravili različne aktivnosti. Vse pa je slonelo na katehezi, delavnicah, družabnih igrah in podobno.

Vsako jutro preden se je začel oratorij so le-tega začeli s himno in dvigom zastave, popoldne pa so zastavo spet spustili. Mlade so obiskali gasilci in jim pokazali svoje vozilo in opremo, pripravili so tudi vodne igre. En dan pa so izkoristili za izlet, saj so si ogledali Olimje in tamkajšnji samostan.

Drugi župnijski oratorij je imel poudarek na druženju mladih. Zaključili pa so ga s sveto mašo in kratko predstavijo dogodkov, ki so se odvijali v času oratorija tudi staršem in drugim obiskovalcem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje