Župnijski oratorij v župniji Veržej

Na oratoriju je bilo 88 otrok in 22 animatorjev

Jože Žerdin, ponedeljek, 29. julij 2013 ob 15:20
Oratorij v župniji Veržej

Oratorij v župniji Veržej

Župnija Veržej je med 22. in 27. julijem pripravila za najmlajše župnijski oratorij, ki je letos imel geslo »Bog je z nami«. Šlo je za bogat spremljajoči del oratorija, kajti vsak dan se je nekaj dogajalo, od kateheze, delavnic, različnih športnih in drugih iger.

Vsak dan preden se je začel oratorij, so na dvorišču Marijanišča dvignili zastavo, ob koncu vsakega dne pa so jo s petjem in molitvijo spustili. Letos je bilo vseh udeležencev preko 100 iz župnije Veržej in sosednje župnije Križevci pri Ljutomeru. Na oratoriju je bilo 88 otrok in 22 animatorjev. Vodja oratorija je bil župnik Jožef Krnc, pomočnik pa Ivan Kuhar, veliko pomoč pa jim je bila tudi s. Zalika.

Največ se je dogajalo na dvorišču Marijanišča, delavnice s katehezo so imeli v Centru DUO, v župnišču in v parku ob Marijanišču. Obiskali so jih tudi gasilci iz Veržeja, kjer so jim pokazali kako deluje hidrant v parku. Bili so na kopanju v bližnjih Termah Banovci ter na izletu v Celju, kjer so si ogledali grad in druge cerkvene znamenitosti mesta. Nekaj otrok se je odločilo in so dneve na oratoriju preživeli v šotorih v Kampu Trio v Veržeju.

Šestdnevni oratorij so zaključili s sveto mašo v cerkvi, kjer so bili prisotni tudi starši, nato pa je sledil skupen zaključek ter piknik.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje