Slovenski vitezi vina so se srečali s slovensko vinsko kraljico Nežo Pavlič

Na sejmu AGRA so poskusili vina treh slovenskih vinorodnih okolišev - Podravje, Posavje in Primorska

Jože Žerdin, sreda, 28. avgust 2013 ob 15:061
Srečanje vitezov vina in vinske kraljice

Srečanje vitezov vina in vinske kraljice

Pražnje oblečeni v viteška oblačila so 51. letošnji mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Gornji Radgoni v torek, 27. avgusta, popestrili s svojim prihodom na sejem člani Združenja slovenskega reda vitezov vina, ki so ob tem tudi počastili dan slovenskega vinogradništva in vinarstva, ki se je prav tisti dan odvijal na sejmu v Gornji Radgoni.

Zbrali so se v prostorih vinskega hrama, kajti ob pročelju je zasajena vinska trta žametna črnina iz mariborskega Lenta, kjer so se srečali s slovensko vinsko kraljico Nežo Pavlič, skupaj z njo so nazdravili s slovenskimi vini iz treh slovenskih vinorodnih okolišev Podravje, Posavje in Primorska.

Vinski hram v Gornji Radgoni pa premore tudi veliko število najrazličnejših vin tudi iz tujine, denimo iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Makedonije, pa vitrina slovenskih vinsko turističnih cest, skratka slovenska vinorodna dežela v malem. Hkrati pa so vinski vitezi in slovenska vinska kraljica še poskusili ocenjena vina iz letošnjega 39. državnega ocenjevanja vin, ki je potekalo pred sejmom AGRA v Gornji Radgoni, to so bila vina z najvišjimi laskavimi naslovi-šampioni in ekološko pridelana vina.

Osnovno poslanstvo slovenskih vitezov vin je promocija slovenskih vin, skrb za njeno ohranjanje in vinsko kulinariko. Sicer pa se slovenski vinski vitezi reda srečujejo in povezujejo tudi z ostalimi vinskimi vitezi reda iz Evrope.

TUNČEK petek, 30. avgust 2013 ob 08:51

Vitezi pa kralica - to je dobro čüti, či pa pride hcoj še vino je pa recept odličen. Pomežik

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje