SDM uspešno zaključila humanitarno akcijo zbiranja šolskih potrebščin

Vse zbrane šolske potrebščine so predali pomoči potrebnim otrokom s pomočjo Rdečega križa Slovenije, OE Murska Sobota, ki je poskrbel, da so prišle potrebščine v prave roke

Prlekija-on.net, sreda, 28. avgust 2013 ob 15:09
Akcija SDM zbiranja šolskih potrebščin

Akcija SDM zbiranja šolskih potrebščin

Pomurska regijska koordinacija SDM je uspešno zaključila humanitarno akcijo zbiranja šolskih potrebščin Pomagajmo, za brezskrben korak v šolo vsem otrokom.

Vse večja brezposelnost, krčenje socialnih transferjev, nižanje dohodkov in povečanje davka le delno orišejo ekonomsko situacijo vse večih družin in staršev, ki se tik pred začetkom novega šolskega leta soočajo s stisko, saj svojim šolarjem sami enostavno več ne zmorejo nuditi vedno dražje šolske opreme. V ta namen so se v Pomurski regijski koordinaciji slovenske demokratske mladine (SDM) odločili, da organizirajo akcijo zbiranja šolskih potrebščin in tako pomagajo socialno ogroženim šolarjem.

Tako so člani Slovenske demokratske mladine strnili »moči« in v okviru akcije zbrali večje število zvezkov, svinčnikov, nalivnih peres, barvic, peresnic, šolskih torb, temper, risalnih blokov, ... skratka vseh osnovnih šolskih potrebščin, ki bodo mnogim šolarjem omogočile brezskrben začetek novega šolskega leta in pravico do enake možnosti za izobraževanje.

Humanitarno akcijo so izpeljali s pomočjo in s sodelovanjem Občine Cankova, podjetja Papir biro d.o.o. iz Murske Sobote in papirnice Biro d.o.o. iz Murske Sobote, ki so jim s svojim sodelovanjem pomagale zbrati večjo količino šolskih potrebščin, za kar se jim v imenu vseh pomoči potrebnih otrok najlepše zahvaljujejo. Vse zbrane šolske potrebščine pa so predali pomoči potrebnim otrokom s pomočjo Rdečega križa Slovenije, OE Murska Sobota, ki je poskrbel, da so prišle potrebščine v prave roke.

Kot so zapisali, so s tem "skupaj naredili majhen korak za nas, a velik za nekoga drugega!".


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje