Turnir šolanih psov in predstavitev pasem v Lukavcih

Športno kinološko društvo Ljutomer-Križevci je v Lukavcih pripravilo turnir šolanih psov in predstavitev pasem

Jože Žerdin, sobota, 31. avgust 2013 ob 21:50
Turnir in predstavitev pasem

Turnir in predstavitev pasem

V sklopu praznovanja 15. občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru je Športno kinološko društvo Ljutomer-Križevci v soboto, 31. avgusta, pri društvenih in vadbenih prostorih društva v Lukavcih pripravilo turnir šolanih psov in predstavitev pasem.

Šlo je za lep kinološki praznik za občino Križevci pri Ljutomeru in občino Ljutomer, kajti dogodek sta s svojo prisotnostjo počastila župan občine Križevci pri Ljutomeru mag. Branko Belec in županja občine Ljutomer mag. Olga Karba in drugi gostje ter gojitelji psov in ljubitelji štirinožcev različnih pasem. Osnovni namen turnirja in predstavitev pasem psov je bil v tem, da se lastniki psov pokažejo kako so naučili svojega psa v času šolanja, kajti pes je človekov najboljši prijatelj. Velikokrat pa tudi pes čuvaj pri hiši.

Sicer pa so tokrat lastniki psov pod budnim očesom sodnikov na vadbenem prostoru na turnirju s svojimi psi dokazali kar največ. Tako so organizatorji pripravili predvsem športne kinološke discipline in sicer so številni gledalci videli športno disciplino, kot je denimo poslušnost psa, samoobramba, kjer je pes moral pokazati svoje »znanje« kako se boriti proti človeku. Sledila je vaja poslušnost psov ter agility tekmovanje. Ob koncu so se na srečanju lastniki psov še predstavili z 18. pasmami psov.

V Lukavce so na turnir šolanih psov in predstavitev pasem psov prišli lastniki psov iz Prlekije, Prekmurja in gostje iz pobratenega kinološkega društva Ptuj. Ob koncu so najboljšim podelili pokale in priznanje. Kot nam je povedal predsednik Športno kinološkega društva Ljutomer-Križevci Silvo Lovrenčič je bilo za društvo tokratno srečanje lastnikov psov velik projekt in zalogaj z logistiko. Sicer pa njihovo društvo deluje že od leta 1985, v društvu je vključenih okoli 160 članov, ki gojijo kar 15 vrst različnih pasem psov. Gre predvsem za športne pse, kajti društvo enkrat na leto pripravi tekmovanje, dvakrat na leto tečaje in enkrat na leto izpite za šolane pse.

Društvo deluje po strokovni plati, pri čemer članom pomaga z različnimi nasveti, predavanji itd. Da pa pes postane aktiven, hiter in iznajdljiv pa se mora pokazati vsak lastnik psa sam z vajami, tekmovanji itd. Prav gotovo je turnir šolanih psov in predstavitev pasem psov na travnatem vadbenem prostoru v Lukavcih dokaz, da imajo ljudje vse bolj radi pse, kajti ta dan se je daleč naokrog slišal pasji lajež različnih pasem psov. Vadbeni in tekmovalni prostor za pse v Lukavcih je v idiličnem naravnem okolju, ki je prav nalašč primerno za šolanje, tekmovanje in predstavitev pasem psov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje