Na ogled skulptura panonske ribe mojstra Roberta Juraka

Po zamisli umetnika mojstra, s panonsko ribo želi javnost opozoriti, da je današnji čas vse prej kot rožnat

Jože Žerdin, ponedeljek, 2. september 2013 ob 21:591
Panonska riba

Panonska riba

Prleški umetnik Robert Jurak iz Logarovcev v občini Križevci pri Ljutomeru je pravi mojster, kajti po svoji zamisli je izdelal skulpturo panonske ribe. Gre za ribo, ki ima izdelano okostje z glavo, postavljena pa je v krožišču v Ključarovcih.

Po zamisli umetnika mojstra, s panonsko ribo želi javnost opozoriti, da je današnji čas vse prej kot rožnat, živimo namreč v veliki recesiji in družba je nad takim početjem vse prej kot skeptična, oziroma nezadovoljna s tem kaj se dogaja v naši državi. Vse to je želel Robert Jurak iz svojega zornega kota opozoriti širšo javnost.

Mimo te postavljene skulpture namreč poti vodijo proti Ljutomeru in Radencem in do avtoceste in vozniki, ki se peljejo tod mimo si to umetnino z velikim zanimanjem ogledujejo. Panonska riba je namreč pravi umetniški izdelek po zamisli panonskega sveta. Robert Jurak je to skulpturo ustvarjal dobra dva meseca, to je bilo okoli 200 delovnih ur, da je skulptura dobila pravo umetniško podobo, ki tehta 600 kilogramov.

TUNČEK torek, 3. september 2013 ob 13:19

Lepa je ! Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje