Županja sprejela najprostovoljce

Zahvale so prejeli Anja Lukner, Katja Vunderl, Branko Krajnc in Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 10. september 2013 ob 14:10

Sprejem za najprostovoljce

Minuli četrtek, je v županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela nominirance za slovenske najprostovoljce in jim podelila zahvale. Zahvale so prejeli Anja Lukner, Katja Vunderl, Branko Krajnc in Osnovna šola Ivana Cankarja Ljutomer.

Posamezniki so zahvale prejeli za prostovoljno angažiranje in kot nominiranci za slovenske najprostovoljke in najprostovoljce 2012, Oš pa za angažiranje na področju prostovoljstva in kot nominiranci za slovenski najprostovoljni projekt 2012.

Ob tej priložnosti je posebno priznanje za 40-letno neprekinjeno organiziranje mladinskega gasilskega tabora in vseživljenjsko angažiranje v službi ljudstva - ob prejemu najvišjega gasilskega slovenskega priznanja - prejel častni poveljnik Gasilske zveze Ljutomer, Stanko Hunjadi.

Županja je med drugim povedala: "Zelo sem ponosna, da se je v naših krajih marsikaj spremenilo, da so ljudje med sabo vedno bolj povezani in si pripravljeni pomagati. Pomembno je, da nas pri vsem kar počnemo vodijo moralne vrednote in verjamem, da prostovoljcem in ostalim, ki se trudijo pomagati sočloveku tega ne manjka in res sem hvaležna vsem za nesebično pomoč. Verjamem da je tisti, ki je pomagal drugemu, bolj bogat in srečen v sebi".

Nina Stegmüller se je ob tem zahvalila županji za slavnostni sprejem in zaželela uspešno vodenje občine še v bodoče ter v imenu Mladinskega centra Prlekije in Mladinskega sveta Ljutomer, podelila zahvalo Nataši Škrilec iz Zavoda za zaposlovanje, Območna enota Murska Sobota za uspešno sodelovanje in pri krepitvi državnih zaposlitvenih aktivnosti in vlaganje v človeške vire. V njenem imenu je zahvalo prevzela predstavnica Zavoda za zaposlovanje, Območna enota Murska Sobota Jelka Jež, ki se je zahvalila županji za dobro sodelovanje pri javnih delih saj je ena izmed redkih občin, ki je odobrila vsa javna dela, ki so bila predlagana s strani predlagateljev in tako s sofinanciranjem programov pripomogla k zaposlovanju težje zaposljivih skupin. Nina je zahvalo podelila tudi PGD Zgornja Polskava za vso predano dolgoletno sodelovanje in uspešno promoviranje medgeneracijskega sožitja.

Zbrane pa je nagovorila tudi mag. Gordana Možina iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Popoldan so v prostorih Mladinskega centra Prlekije pripravili še koncert Fantov od Male Nedelje in predstavitev knjige Ludvika Rudolfa, Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh.

V spodnjem videu si lahko tudi ogledate del sprejema.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje